Как да подсилим имунната си система?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

neopharm_shield_new_600_573

Имунната ни система е от ключово значение за нашето оцеляване и представлява добре организирана мрежа от клетки, тъкани, органи и молекули, които работят заедно, за да запазят организма от атаката на множество генетично чужди и често пъти болестотворни нашественици – вируси, бактерии, гъбички, паразити, токсини, ракови или чужди клетки.

Как да подсилим имунната си система?

Също както имунната система се грижи за нас, така и ние понякога трябва да се погрижим за нея. Най-доброто, което можете да направите, за да поддържате имунната си система естествено здрава и силна, е да водите здравословен начин на живот. Всяка част от Вашето тяло, включително и имунната Ви система, функционира по-добре, когато е подкрепена от здравословни навици и дейности, като следните:

• Не пушете.

• Консумирайте повече плодове и зеленчуци.

• Старайте се да извършвате редовно физически упражнения.

• Поддържайте здравословно тегло.

• Ако пиете алкохол, консумирайте умерено.

• Доставяйте си достатъчно сън.

• Опитайте се да минимизирате стреса.

• Предприемете действия за избягване на инфекции – мийте често ръцете си, измивайте старателно плодовете и зеленчуците и гответе месото достатъчно дълго.

Когато имунната система е трайно отслабена в следствие на хронично заболяване, напреднала възраст, бременност и др., или предстои да бъде подложена на прекомерен стрес, който трудно ще понесе, например по време на епидемии на респираторни вируси, тя има нужда от допълнително подсилване. Това може да се осъществи с приемането на имуностимулиращ продукт. Имуностимулаторите са разнообразни субстанции, които активират имунната система с цел превенция от заболявания и подобряване на естествените съпротивителни сили на организма към разнообразни вирусни и бактериални инфекции. Тези субстанции са извлечени от натурални източници или са синтетично създадени.

Имуностимулаторите могат да се прилагат с успех в контрола на широк кръг инфекциозни заболявания. Ето някои от аргументите в полза на тяхната употреба:

• Липса на специфично лечение или ваксини за много от вирусните инфекции, които ни мъчат всяка година.
• Липса на ефект на антибиотиците при вирусни инфекции. Те са ефективни само при бактериални инфекции.
• Растяща антибиотична резистентност – сериозен проблем в световен мащаб.
• Алергични реакции към антибиотиците.
• Потискане на имунитета от антибиотиците.

Имуностимулатори могат да се прилагат:

• Преди и по време на сезон с повишена заболеваемост
• За превенция на остри инфекции на горните дихателни пътища
• За профилактика на рецидивиращи инфекции на горните дихателни пътища
• За профилактика на обостряне на астма, хроничен бронхит и ХОББ

hero_600_259
РЕЗИСТА ПРОТЕКТ® e широкоспектърен имуностимулатор, комбиниращ 9 клинично доказани съставки с натурален произход, които подпомагат и укрепват естествената защитна функция на имунната система.

EpiCor e сложен комплекс от биологично активни вещества, получен при ферментация на дрождата Saccharomyces cerevisiae по патентована технология. Съдържа основно бета-глюкани, както и протеини, пептиди, антиоксиданти, полифеноли, органични киселини, нуклеотиди и манани.

Шийтаке (Lentinula edodes) е медицинска гъба, която съдържа комплекс от алфа и бета-глюкани. Алфа-глюканите са с по-ниска молекулна маса от тази на бета-глюканите и добавят нови свойства към тези на бета-глюканите, което допълнително подсилва действието на РЕЗИСТА ПРОТЕКТ® върху имунната система.

Коластрата е обект на дългогодишни проучвания и е с клинично доказан ефект върху имунната система, защото голяма част от компонентите й притежават имунологични свойства.

Андрографолид е вещество с доказани много полезни ефекти, получено от растението Andrographis paniculata, което се използва от векове в азиатската традиционна медицина. Множество клинични проучвания са доказали неговото ползотворно действие, както за вродения имунен отговор чрез активиране на клетките, които участват в него, така и за придобития имунен отговор чрез активиране производството на антитела.

Екстрактът от Женшен съдържа биологично активни вещества с многобройни полезни свойства за здравето. Има доказани ефекти за подпомагане на имунната защита на организма чрез активиране на ключовите компоненти на вродения и придобития имунитет.

Витамин D е от решаващо значение за имунната защита. Когато е в адекватни количества, витамин D подкрепя естествената защитна функция на имунната система особено в дихателните пътища и белите дробове.

Цинкът е особено важен за подпомагане функцията, както на вродения, така и на придобития имунитет. С възрастта абсорбцията на цинк от храната намалява и се препоръчва неговият допълнителен прием.

Пробиотиците Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium lactis представляват „добри“ чревни бактерии, които си взаимодействат с клетките на имунната система, разположени в стомашно-чревния тракт, и отключват каскада от реакции, в резултат на което имунната система се балансира и развива адекватен имунен отговор.

РЕЗИСТА ПРОТЕКТ® се приема за общо подпомагане на имунната система преди и по време на зимния сезон, както и в случаите, когато имунната система има нужда от допълнителна подкрепа.


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,413 преглеждания

Comments are closed.