„Как да отгледате удивително дете. Методът Монтесори“ (нова книга)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kak-da-otgledate-udivitelno-dete-montesori-9786191950997_1Академичният директор на Международния Монтесори обучителен център /Montessori Centre International/ във Великобритания  Барбара Айзъкс пристига в София за поредица интересни събития в края на ноември. Сред тях е и премиерата на книгата  „Как да отгледате удивително дете. Методът Монтесори“ /“Книгомания“/ от Тим Селдин, председател на фондация „Монтесори“ в САЩ. Това е един от най-добрите наръчници за прилагане на метода и в домашни условия  – с цел развитието на потенциала при децата до 6-годишна възраст.

Барбара Айзъкс, която е и директор “Акредитация” на Монтесори фондация “Св. Никола”, ще представи книгата на 30 ноември в Дома на Европа (бул. „Раковски“ № 124) от 16:40 ч. Преди това /от 14:30 ч./  тя ще изнесе лекция на тема “Европейски практики в подкрепа на ранното детско развитие: Монтесори педагогика”. В същата зала ще има и демонстрация на практическа работа с Монтесори материали.

Всичко това се случва по повод 110 години от създаването на първото Монтесори учебно заведение в Рим и по инициатива на Факултета по начална и предучилищна педагогика към СУ “Св. Климент Охридски” в сътрудничество с Монтесори детска градина “Къща на децата” (Casa dei Bambini), “Детска къща Монтесори” и “Камелини Монтесори“.

На официалното откриване от 14 ч. ще говорят Огнян Златев, ръководител на Представителството на  Европейската комисия в България и проф. д-р Божидар Ангелов, декан на Факултета по начална и предучилищна педагогика и ръководител на следдипломната квалификация “Монтесори философия в съвременното общество”. Входът е след регистрация или с журналистически карти.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,076 преглеждания

Comments are closed.