Хрупкави канелени сърца – супер бързи
Децата обожават чипс, снакс и всякакви хрупкави храни. В повечето случаи те са отровно солени и меко казано без никаква хранителна стойност.
Все пак, за да не ги лишаваме от удоволствието да хрупат от време на време по нещо, съществуват и рецепти, като тази, която взаимствахме от childhood101.com.
Препечените филийки със захар и канела са пълното олицетворение на детството, които на всичко отгоре няма да отнемат повече от 10-тина минути за приготвяне. Този своеобразен канелен чипс е идеален за сервиране с пресни плодове или кисело мляко.
С формичките можете да експериментирате на воля, от сърца и детелини, до звезди и луни. Независимо от формата, едно е сигурно – канеленият чипс е толкова вкусен, че никой няма да обърне внимание на формата му.
Ще ви трябват:
1 бяла франзела или няколко земела
1/4 чаша омекнало масло
4 супени лъжици бяла или кафява захар
2 супени лъжици канела
Как се приготвят:
1. Загрейте фурната до 180 °. Сложете хартия за печене в тавата.
2. Смесете и разбъркайте добре маслото, захарта и канелата в купа.
3. Намажете сместа върху предварително изрязаните фигурки от нарязаните на тънки филийки франзели или земели.
4. Поставете приготвените форми в тавата и печете около 8-10 минути, докато канеленият чипс придобие приятно кафеникав цвят.
5. Оставете ги да изстинат и сервирайте по описания по-горе начин.
Източник: childhood101.com
4,088 преглеждания