• No categories

Гювечета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Guve4eta_660x430

Миниатюрните версии на глинения гювеч предлагат съвсем различен начин на готвене от едрия им събрат. В гювечетата всичко става бързо, много горещо и забележително вкусно.

Необходими продукти за 4 порции:

1 с. л. масло
2 глави лук, нарязани на полумесеци
200 г гъби, нарязани на четвъртини
4 сварени картофа, нарязани на кубчета
2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
4 парчета сурова наденица
200 г топено пушено сирене, нарязано на филийки
1 червена чушка, нарязана на тънки кръгчета
4 яйца
4 малки люти чушки
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1.В сгорещеното масло се слага лукът да се задуши с 1 с. л. вода. Когато водата се изпари, се слагат гъбите. Разбъркват се 4-5 мин., докато се зачервят. Добавя се наденицата, нарязана на кръгчета. Разбърква се.

2.Картофите се разбъркват с магданоза, солта и пипера и се разпределят на дъното на гювечетата. Отгоре се слага сместа с гъбите и наденицата. Върху тях се подреждат топеното сирене и червената чушка. Във всяко гювече се чуква по едно яйце и се поставят лютите чушки. Слагат се да се пекат в студена фурна, която се загрява до 200° С.

3.Запечените гювечета може да се поръсят допълнително с кашкавал и отново да се запекат.

източник Списание Меню:

http://www.menumag.bg/

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,085 преглеждания

Comments are closed.