Гласувайте за „Герой на децата“ и „Детската организация“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

logo-zlatna-yabalka_385_480

Стартира онлайн вот за наградите „Златна ябълка“ за принос към благосъстоянието на децата в България

 

За десета поредна година Национална мрежа за децата ще връчи наградите „Златната ябълка“ за принос към благосъстоянието на децата в България. В две категории на конкурса – „Герой на децата“ и „Детска организация“, предложения можеха да направят всички с попълване на онлайн формуляр в сайта 1june.nmd.bg.  13 кандидатури ще се борят за авторитетното признание за ангажираност с живота на децата у нас „Герой на децата“. Десет  са номинациите в новата категория „Детска организация“ .

Всеки може да се включи в избора на най-достойните личности и организации, като гласува тук до 25 май. 

Изборът наистина ще бъде труден, тъй като всеки един от номинираните заслужава обществено признание.

С конкурса  Мрежа за децата отличава организации и личности с принос за развитието и бъдещето на децата в България. Целта на наградите е да привлекат  внимание към хората, които проявяват гражданска активност, и да популяризират техния положителен пример.

Кой е Героят на децата? Това е личност или неформална група хора, които са повлияли положително живота на децата и които се застъпват за правата  им в най-широк план. Със своите инициативи и работа те променят мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие.

Тази година за първи път Национална мрежа за децата въвежда нова категория – „Детска организация“ с идеята да отличи граждански организации, които със своите дейности, проекти и инициативи въздействат положително  върху живота на децата и семействата в областите на здравеопазването, образованието, правосъдието, благотворителността и детските права.

Победителите ще бъдат обявени в Деня на детето – 1 юни.

Национална мрежа за децата е обединение на близо 150 граждански организации и съмишленици, работещи със и за деца и семейства в цялата страна. Насърчаването, защитата и спазването на правата на детето са част от ключовите принципи, които ни обединяват. Мрежата работи в четири основни области – Образование, Здравеопазване, Семейство и Правосъдие. Всяка година организациите членове на Национална мрежа за децата подкрепят с работата си 74 000 деца и 13 000 семейства. Повече от 4 500  професионалисти – социални работници, психолози, учители, съдии, полицаи и много други, са подкрепени чрез обучения, консултации и съвместни дейности.

Вижте повече на www.nmd.bg и https://www.facebook.com/nmdbg/

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално

Етикети:

1,191 преглеждания

Comments are closed.