Гимнастика за мама и децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_211172950

Децата обожават игрите, физическите упражнения и въобще всяко движение. Ако имате план за раздвижване, програма за отслабване или просто искате да влезете в по-добра форма, но все не ви остава време да започнете, макар че тичането след тях, вероятно ви е напълно достатъчно, можете да включите маляците в своето начинание.  Така, от една страна, ще впрегнете неизчерпаемата им енергия в нещо полезно, а от друга вие няма да се чудите кога да си изпълните упражненията.

Тези, които ви предлагаме, не са от най-трудните и вероятно по-малките деца също ще се справят с тях. Дори да не постигнете кой знае какви резултати, едно е сигурно, ще си доставите удоволствието да правите нещо заедно, наред с това ще се заредите с добро настроение и ще поставите началото на един добър и безспорно полезен навик.

1. Клекове

Заемете леко разкрачен стоеж като краката трябва да на една линия с рамената. Приклекнете, така сякаш има невидим стол под вас, изпънете ръцете си напред. Правете това упражнение, но се опитвайте да не използвате само пръстите на краката си, зада се изправите, а използвайте цялото стъпало.

2. Лицеви опори
Замете поза лег като поставите лактите си на пода и се повдигнете на пръстите на краката си или на коленете си. Опитайте се да запазите коремните мускули стегнати, а гърбовете си изпънати като струна. Ако децата успеят да издържат и 30 секунди, бройте упражнението за изпълнено.

3. Изнасяния напред
Направете крачка напред
, а с коляното на задния си крак докоснетепода. Сменете краката и повторете. Направете упражненията, колкото ви позволяват силите, и най-вече тези на децата.Следете за това, когато се изправяте, изтласкването да не идва от пръстите на краката ви, а от цялото стъпало.

4. Странични повдигания на краката
За това упражнение е необходимо да
не сгъвате краката в коленете. Височината, до която ще повдигате съответния крак настрани не е важно да е оптимална, започнете с толкова, колкото можете. Направете серия от 5 повдигания на единия крак, а след това с другия.

5. Планински катерачи
Заемете позиция за лицевите опори. Докато сте в тази позиция изнесете единия си крак напред към подмишницата, а след това го върнете отново назад, Редувайте краката си възможно най-интензивно.

6. Ножици
Легнете по гръб, поддържайки коремните си мускули стегнати. Повдигнете съвсем лек
о краката си от земята и започнете да правите движения като ножица.
За децата това упражнение не е трудно и те с радост го правят продължително.

7. V-образни повдигания
Това упражнение напомня за коремните преси, но
не съвсем. Легнете по гръб и сложете ръцете си под главата. След това повдигнете краката си, торса си и ръцете си, образувайки буквата V с тялото си. Опитайте се да достигнете краката си и отпуснете тялото си отново на земята.

www.purvite7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,160 преглеждания

Comments are closed.