• No categories

Frejolada от Перу

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

fridjolada
Карлос Портен
е четвърто поколение гастроном по майчина линия. Идва в България през 2006 г. с една ясна цел – да отвори ресторант ЛОМО, след като е живял почти 18 г. в Германия. Концепцията му е: кратко меню, сезонни местни продукти, щедри порции, вкусна храна. Казва, че от 4 г. не е боледувал нито веднъж, защото си готви сам. Насърчава всички по-често да правят същото, като за целта понякога води Мулти култи кулинарни куросве и разпространява идеята за богатата еклектична перуанска кухня.

Frejolada
За 1 порция

Зехтин

Няколко скилидки чесън (нарязани на ситно)

1 глава лук (нарязана на ситно)

Сол на вкус

Черен пипер на вкус

Кимион на вкус

20 г бекон (нарязан на ситно)

50 г черен или бял боб

2 дафинови листа

Мащерка на вкус

Риган на вкус

1 звезда анасон

2-3 пръчици карамфил

1 пръчка канела

10 мл оцет

1 наденица от свинско месо

В тиган се слага малко зехтин и се загрява до средна температура. Чесънът се запържва за 1 мин., после се добавя и лукът. След 1-2 мин. се добавят беконът със сол, пипер и кимион. След 2-3 мин. се добавя и бобът. След 1-2 мин се слагат останалите подправки. Готви се 10 мин., като се разбърква от време на време. Накрая се добавя оцетът. Наденицата се пече на грил и се сервира върху получената яхния.

Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Мулти култи колектив.

MKC-Logo_square

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,733 преглеждания

Comments are closed.