Фестивал Беглика

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Вкусът на истинския натурален хляб, направен от качествени продукти и без различни консерванти, за съжаление е нещо, непознато за много хора. Работилницата по приготвяне на хляб на фестивал Беглика, която екипът на пекарна Слънце и Луна беше направил за гостите на фестивала, беше една от най-забавните и полезни инициативи – преживяването сам да направиш хляба и да го усетиш с ръцете си е неповторимо. Пренесете се в тази атмосфера и вижте как може сами да омесите хляба си – разликата във вкуса без съмнение ще усетят всички вкъщи.

Продуктите на Слънце и Луна може да намерите на адрес:

ул. Юрий Венелин 1


Тазгодишният фестивал за творчество и хармонично общуване с природата на язовир  Беглика не просто събра музиката, хората и природата на едно място, но показа нагледно устойчивите практики, които могат да бъдат пример за всяка защитена местност в страната.

Гостите на фестивала бяха жив пример за устойчиво къмпингуване – палатките се опъваха само в определените за това места, а правилата за разделното събиране на боклука, палене на огън само на определените места и използването на компостните тоалетни бяха само някои от правилата, които гостите с лекота спазиха, и доказаха, че е възможно да има устойчив фестивал за над 2000 човека.

3 дни музика, 2 сцени и повече от 15 работилници бяха на разположение за всички присъстващи на фестивала. Имаше чудесна книжарница с книги на английски, където човек можеше да поседне, да чете, да си поговори с други хора, които обичат книгите или да си закупи някоя. Едни от уършопите бяха харта за устойчиво развитие, строителство със слама, йога на смеха, бойни изкуства, народни игри, месене на пълнозърнест хляб с квас и още много други.

Вкусът на истинския натурален хляб, направен от качествени продукти и без различни консерванти, за съжаление е нещо, непознато за много хора. Работилницата по приготвяне на хляб, която екипът на пекарна Слънце и Луна беше направил за гостите на фестивала, беше една от най-забавните и полезни инициативи – преживяването сам да направиш хляба и да го усетиш с ръцете си е неповторимо. Пренесете се в тази атмосфера и вижте как може сами да омесите хляба си – разликата във вкуса без съмнение ще усетят всички вкъщи


Питки от пълнозърнесто брашно и слънчева вода – малко преди да станат на чапати.


Детенце похапва пълнозърнесто хлебче.


Замесване на тесто за питки със сирене и масълце. С много слънце и радост!


А за уъркшопа по месен на хляб разбрахме така.


Имаше много желаещи да разберат тайните на кваса и качествения хляб.


Най-важни са добрите съставки и отношението.


Хлябът трябва да се прави с любов.


Свилен и Елисавета споделиха тънкости, за да стане хлябът апетитен и сладък.


Тук се раждат и разточват питките за чапати.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

1,242 преглеждания

Comments are closed.