ЕКО ДАРА – частна целодневна детска градина

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

p7 br16 - EKODARA - 4

Сгушена в полите на Витоша Ви очаква нашата лицензирана частна целодневна детска градина и ясла “Еко Дара”. 

Разкажете ни малко повече за детска градина “Дара”?

ЧЦДГ „ЕКО ДАРА” е от типа „home style”. Тук децата се отглеждат в природосъобразна и здравословна среда. Близката до домашния уют атмосфера им помага да се чувстват спокойни и обичани и да развиват хармонични взаимоотношения. При нас децата растат в колектив. Учат се да преодоляват трудностите, да отстояват себе си в групата. Едновременно с това, всеки ден в детската градина тече обучение по определен план и система, предоставящи многостранно предизвикателство за детето и задоволяващи всичките му потребности от двигателните до чисто интелектуалните, с помощта на които се добиват необходимите знания.

Групите са малки и подходът към всяко дете е индивидуален. Нашите деца са поощрявани да развиват собствените си уникални способности, качества, таланти. Възпитаваме ги в грижа към околната среда, в уважение към личността, в зачитане на общочовешките ценности, придобиват етични и хигиенни навици. Възпитатели в частна целодневна детска градина и ясла “Еко Дара” осигуряват неповторима атмосфера на топлина и уют. Те не само обучават децата – грижат се за тях, играят с тях, провеждат разнообразни занятия и им създават благоприятни условия за развитие. За нас най-важно е децата да се учат докато се забавляват. Работим във всички творчески жанрове и формати, използваме професионални художествени материали.
Как минава един ден в детската градина?

Един ден минава с много занимания, спорт, игри на открито и забавления. Всеки ден е различен – ползотворен и емоционален, като се спазва необходимия дневен режим на децата за хранене и почивка.

Как помагате на новопостъпилите деца да се адаптират към условията в детската градина?

С много любов и внимание. Всяко дете е различно и неповторимо, такава е и неговата адаптация към детската градина. Обикновено милото и внимателно отношение им помага най-много.

p7 br16 - EKODARA - 2

Какви според вас са най-важните умения, които усвояват децата
в детската градина?

Децата в детската градина създават приятелства – една своя социална среда, в която се чувстват сигурни и спокойни. Това би трябвало да бъде и най-силният стимул на родителите, за да направят детската градина свой съюзник във възпитанието и отглеждането на своето дете. Иначе…. работят по всички образователни направления – български език, математика, социален и природен свят, изкуство, конструктивно-технически и битови дейности. При нас се учат да работят с глина, да изработват прекрасни неща от природни и нетрадиционни материали.

Какво място заема познанието за природата и грижата за нея в детска градина “Дара”?

Наричаме се „ЕКО Дара”, защото обичаме природата и се стремим да възпитаваме позитивно отношение към нея. Но това включва основно грижата за децата в една здравословна среда – здравословна храна, много чист въздух и спорт.

Ние, в частна целодневна детска градина и ясла “Еко Дара” подкрепяме стремежа и желанието на родителите за здравословно меню.

За да са здрави, децата трябва да приемат пълноценна, разнообразна и в достатъчно количество храна. Ние знаем, че от храната, храненето и хранителния режим зависят растежа, развитието и здравето на децата. Изграденото в ранно детство хранително поведение задължително повлиява хранителното поведение и здравето в по-късна възраст, затова е особено важно създаването у тях на здравословен модел на хранене. В нашето меню НЕ са включени шоколади, вафли и чипсове.

Пълноценният сън, балансираната храна, редовният контакт с чист въздух са задължителни, за да повишим имунитета на малкото човече. Базата ни разполага с голям и слънчев двор, подходящ за игри и спортни занимания.

p7 br16 - EKODARA - 1

Децата от детска градина „ЕКО Дара“ отговориха на нашите въпроси:

Защо е важно да се играе?:

Сашко: За да се забавляваме
Ади: За да си здрав и да имаш приятели
Криси: За да ти е весело

На какво си играят родителите?:

Рания: Те само работят
Криси: Спортуват, понякога рисуват
Сашко: Играят си с децата

Кой прави играчките?:

Рания: Шивачките
Ади: Мама и тати
Криси: Дядо Коледа

p7 br16 - EKODARA - 3
Намираме се във:

в.з. „Малинова Долина”, ул. „Първа” № 24

тел. 0886 53 5656,
www.ecodara.com
info@ecodara.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Места

4,475 преглеждания

Comments are closed.