„Академия за Родители” очаква настоящи и бъдещи родители във Варна

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

akademiq-za-roditeli1

На 27 октомври в Детски център „Мама и аз” във Варна отново ще се проведе ежегодния семеен форум “Академия за родители”.

През целия ден – от 9.30 ч. до 17.00 ч. бъдещите родители ще имат възможността да се срещнат с  доказани специалисти от София и Варна и да научат най-важното за здравето на бременната, храненето в този важен период, за подготовката за раждането, какво да очакват от първите дни с бебето у дома, за началото на кърменето, за новата роля на таткотои много други теми.

Настоящите родители ще могат да научат повече за ранното детско развитие, какво са Монтесори и Валдорф, и как да ги прилагат у дома. Също така ще разберат защо е важно децата учат чрез преживяване, както и най-важното за здравословното хранене. По време на форума, родителите ще имат възможността да открият и ключа за справяне с детските протести.

Всяка тема, свързана с грижата за детето започва от грижата за себе си, затова е важно родителите да бъдат навреме подготвени.

По време на „Академия за родители” във Варна на 27 октомври ще има организирани кътовете за консултации с представители на различни организации.  От тях родителите ще могат да получат насоки и индивидуални съвети по различни теми – ранно детско развитие, стимулиране на речта, здравословно хранене за цялото семейство, първа помощ при падане и задавяне, семеен бюджет, и още много.

Както винаги организаторите са помислили и за децата, за които ще има различни интересни, развиващи и безплатни детски работилници и забавления.

В арт ателие Оранжев слон ще изработват забавни стикери за стъкло, ще декорират моливници и ще апликират рамки за снимки; в занимални Туки Так ще се забавляват с любими детски игри и логически задачи; ще месят хляб и ще участват в театър на трохите с Хлебни къщи; ще готвят здравословно с Къщата на печките; ще направят първи стъпки в програмирането с Mindhub, ще свирят на музикални инструменти (да, и на барабани!) с Варна рок скул; ще опознават космоса с Дино; ще развихрят въображението си с арт работилницата на Бочко и ще направят собствен комикс.

Повече информация можете да намерите в сайта на събитието.

Входът е безплатен, но местата са ограничени и се изисква предварителна регистрация.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

945 преглеждания

Comments are closed.