Едно момиченце с муковисцидоза се нуждае от помощта ни сега!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
12342405_202444123425414_7765761842792078804_n


Тя е на година и пет  месеца. Толкова е мъничка, че изглежда като изящна порцеланова кукла с фините си черти и тънички крачета и ръчички. Тази изящност обаче е твърде крехка дори за нея! Защото връстниците й тежат повече от 6.800кг, а тя е точно толкова в момента.

Тя е Бориса! И е борбена малка принцеса, която благодарение на изключителния кураж на своите близки и на техните приятели успява да преминава всеки ден през изпитанията на рядкото си заболяване, с което е родена – муковисцидоза. Заболяването е генетично и има неблагоприятна прогноза у нас, за съжаление няколко пъти по-лоша, отколкото в чужбина. И ако българските лекари дават шансове за живот с нея едва 10-12 години, то колегите им на Запад удължават живота на пациентите с това заболяване до 50.

Малката Бориса вече е претърпяла 5 операции за 17-те месеца свой живот, но липсата на подходящи генни терапии у нас намаляват драстично шансовете й за трайно положителни резултати. Такива терапии обаче са разработени в САЩ и Англия, а за поддържането на живота и тонуса на детето са необходими скъпоструващи медикаменти и хранителни добавки, които се доставят също от чужбина. За съжаление у нас лечението на муковисцидозата не само е непосилно скъпо и не се поема от здравната каса, но и прогнозата е твърде неясна.  Поради тези причини състоянието и животът на малката Бориса са под сериозен риск.

За да се увеличат шансовете й за живот е необходимо да се направят консултации и да се предприеме лечение в чужбина.

МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ НА МАЛКАТА БОРИСА, всеки според възможностите си с дарение на следната сметка:

ДСК БАНК: BG22STSA93000013918515
BIC: STSABGSF
PAYPAL: mitkova88@gmail.com
титуляр: Румяна Валентинова Миткова

Повече информация относно случващото се около бебе Бориса, как се развива тя и как върви набирането на средства за нейното лечение, можете да следите във Фейсбук страничката й – тук.

Първите седем се присъединяваме към каузата и желаем на малкия ангел скоро да настигне връстниците си не само на ръст и тегло, но и бързо да навакса пропуснатите игри с тях – по-здрава и по-палава от всякога!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

8,122 преглеждания

Comments are closed.