Джаз изпълнители излизат заедно с талантливи деца на благотворителен джаз фестивал

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1920-x-1080

Уникално по рода си културно събитие ще оживи духа на столицата в началото на пролетта. На 4 април 2020 г., сцена “В парка” (НДК, над кино “Люмиер”) едни от най-утвърдените ни джаз изпълнители – музикантите от  Брас Асоциация, суингърите от Lindy Hop, Весела Морова и други ще застанат рамо до рамо с деца – певчески таланти от училище за певци D Stars.

Заедно те ще покажат на всички жители и гости на столицата, че джазът освен многопластов и сериозен,  е разнообразен и привлекателен жанр за всички възрасти.  Наред с това, организаторите се посвещават на каузата да направят изкуството достъпно и за малчуганите от най-уязвимите групи като дарят 30% от прихода на събитието към фондация “За нашите деца”, подкрепяща деца лишени от родителска грижа.

Във впечатляващата целодневната програма на събитието ще вземат участие над 100 изпълнители – любители и професионалисти, в рамките на четири концерта (три жанрово разделени и един гала), три работилници за музика и танц (скат, суинг, африкански ритми) изпълнения на живо от най-младите таланти и най-очакваните гости –  обичаните джазмени от Брас Асоциация и за най-парти настроените – заключително DJ парти.

Билетите за “Един джаз ден” вече са налични онлайн  на Ticketportal.bg като желаещите могат да избират между целодневен пропуск (11:00 – 00:00 ч)  и такъв само за вечерната програма (20:00 – 00:00 ч)

Една от отличителните черти на “Един джаз ден”, че обединява концертния формат с интерактивен модул – идеята е присъстващите не само да се запознаят с различните джаз течения и стилове, но и самите те активно да вземат участие в случващото се – забавлявайки се, пеейки и танцувайки.

“Най-съкровената ни цел, мисията ни от самото създаване на училище за певци D Stars e, широк кръг от хора да се запознаят отблизо с таланта на най-малките и да оценят огромния творчески потенциал, който носят децата на България”, споделя Даниела Станкова, основател на певческата школа. “Надяваме се проектът да се превърне в традиция и ежегодно да обогатява музикалния живот на столицата”, допълни още тя.

 P4253851

ПРОГРАМА

 

11:00 – 12:15 – „Български джаз – концерт в почит към българските композитори, написали джаз пиеси

12:30 – 13:30 – Работилница за африкански танци и ритми с Мария Косса и Yambadon

13:45 – 14:45 – Gipsy jazz – концерт представящ стил в джаз музиката известен още като цигански джаз

15:00 – 15:45 – Работилница – скат пеене с Весела Морова

16:00 – 17:00 – Работилница – суинг танци с Lindy hop Bulgaria

17:30 – 19:00 – Swing jazz – концерт с любими суинг пиеси – „ Ако няма суинг, няма смисъл“

19:00 – 20:00 – ПАУЗА

20:00 – 21:30 – Jazz night – концерт със селекция от най-доброто в джаза със специалното участие на музиканти от Брас Асоциация

22:00 – DJ party

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,394 преглеждания

Comments are closed.