Домашна бира
Продукти: 200 грама ечемик, 500 грама захар, 100 грама хмел, 20 литра вода, 20 грама мая за хляб.
Накиснете ечемика за 6-8 часа. Отцедете и оставете да покълне. Ако е необходимо изплаквайте сутрин и вечер.Не допускайте да се засуши. Когато ечемика вече е покълнал го препичаме като кафе. В голям съд смесваме водата, хмела, ечемика и захарта и варим сместа 2 часа.След като се охлади до 38-40 градуса добавяме размитата мая за хляб. Завиваме течността и след 12 часа я прецеждаме и наливаме в бутилки. След една седмица бирата може да се консумира с удоволствие.
Рецепта от книгата “Селска кухня“
на издателство Колхида
4,971 преглеждания