• No categories

Домашна бира

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

domashna-bira

Продукти: 200 грама ечемик, 500 грама захар, 100 грама хмел, 20 литра вода, 20 грама мая за хляб.

Накиснете ечемика за 6-8 часа. Отцедете и оставете да покълне. Ако е необходимо изплаквайте сутрин и вечер.Не допускайте да се засуши. Когато ечемика вече е покълнал го препичаме като кафе. В голям съд смесваме водата, хмела, ечемика и захарта и варим сместа 2 часа.След като се охлади до 38-40 градуса добавяме размитата мая за хляб. Завиваме течността и след 12 часа я прецеждаме и наливаме в бутилки. След една седмица бирата може да се консумира с удоволствие.

Рецепта от книгата “Селска кухня
на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

4,971 преглеждания

Comments are closed.