Добро яке за студените месеци – гаранция за здрави деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Как да изберем връхна дреха за децата си за студените дни, така че да сме сигурни, че ще ги опазим здрави?

kids 1

Когато навън температурите паднат, задуха вятър, завалят есенните дъждове или дойдат дългоочакваните от децата снегове, връхните им дрехи са от особено важно значение. Без добре подбрана есенно-зимна дрешка, бебетата и малките деца не биха имали възможността да се наслаждават пълноценно на ежедневните разходки навън. Ето защо изборът на такава дреха е от голямо значение.

Дрехите за студените месеци, които по нашите географски ширини обхващат почти 6 месеца от годината, трябва да пазят от студ, вятър, дъжд и сняг. Да са леки, да се обличат и събличат лесно, да не са скъпи и в детския гардероб да има най-малко две.

Те трябва да са изработени от материи, които задържат топлината на тялото, ако детето не се движи активно по време на разходка и да позволяват отличната му вентилация при активна физическа дейност, каквато по-големите деца осъществяват, когато са сред природата.

Детските якета за есента и зимата не трябва да затрудняват и да пречат на движенията по време на разходка и игра. Повечето от тях имат подплата, която дава допълнителна топлина, но материята й трябва да пропуска потта навън, така че тялото на малкото дете да остава винаги сухо. Идеални за това са т.н. наречените „дишащи“ материи, които да задържат температурата на тялото в зоната на комфорта без излишна влага.

Есенно-зимните якета обикновено са по-дълги, тяхната кройка е по-широка, така че детето да се чувства свободно. Често моделите са с повече джобчета и децата много ги харесват, защото винаги имат безценни съкровища под ръка, които с удоволствие съхраняват в тях.

За есента и зимата децата се нуждаят от поне две и дори повече якета. Това е важно, защото детската изследователска същност върви ръка за ръка с локвите, калта и мръсотията.  А зимните дрехи се перат и съхнат трудно. Ето защо родителите е добре да помислят за поне едно допълнително яке, а възможността да пропуснем разходка, защото якето на детето е изпрано или мокро е несериозна.

Обикновено есенно-зимните якета за най-малките са с прикачени подплати, които често правят дрехата по-тежка, а това кара децата да се съпротивляват срещу нейната ежедневна употреба. Затова е много важно, когато търсим добра дреха за нашето дете, да се съобразим с това, колко тя тежи.

Много важен елемент от детското якенце е качулката. Най-добре е тя да бъде прикрепена към дрехата с цип, за са можем да я сваляме в дните, в които не се налага да я използваме. Наред с това, обаче е добре тя да е достатъчно голяма, да е подплатена с мека и топла материя или ако няма такава, да е с обем, които да позволява да поберем в нея допълнителна шапчица, ако температурите навън са прекалено ниски. Качулката на детското яке трябва да има затягащи връзки и допълнителни копчета, с които да защитава главичката и вратлето на детето.

Същото се отнася и до ръкавите. Те трябва да имат възможността да се закопчават плътно около китките на ръцете, така че да не позволяват досег с вода и сняг.

kids 2

Най-външният слой на детското есенно-зимно яке трябва да е тънък, но задължително водоустойчив, така че да осигурява идеална защита от дъжд, сняг и вятър и да е бариера срещу всякакви атмосферни влияния. Този слой обикновено няма отношение към запазване температурата на тялото, но е от основно значение за качеството на дрехата.

Пълнежът на якетата е съществената част, която се грижи за запазването на телесната температура и комфорт и обикновено е от синтетични влакна или пух. Без значение какъв вид ще изберете, крайният резултат трябва да е един – да пази тялото от охлаждане. Колкото по-качествен е  пълнежът, толкова по-комфортно ще се чувства детето. Именно пълнежът на детските якета изисква особено внимание при поддръжката  – пране и сушене. Когато условията за това са спазени, дрехите ще запазят добрите си характеристики и ще бъдат годни за употреба максимално дълго време.

Когато купувате детско яке обърнете задължително внимание на циповете. Те трябва да се затварят лесно, а върху тях най-добре да има капаци, който да не позволяват на студения въздух да преминава и да достига до тялото. Копчетата и катарамките е добре да са от пластмаса и да се закопчават лесно, така че детето да може само да се справя с тях, без риск да се нарани. Моделите с двупосочни ципове имат своите предимства както за най-малките, така и за по-големите деца.

Изборът на детско яке не допуска компромиси, особено по отношение на качеството на материите, от които то е изработено, но е добре дрешката да е и на приемлива цена.  Поради тази причина, но и поради факта, че децата растат с изключително бързи темпове е добре ако успеем да намерим „златната среда“ между качество и цена.

Различните производители на детски есенно-зимни якета предлагат огромно разнообразие от модели, но основното, с което е важно да се съобразите при избора е съотношението между качество и цена. Идеалното такова съотношение можете да намерите в царството на детските стоки KidsMall, откъдето можете да направите своя избор, без да се налага да обикаляте по магазините до пълно изтощение и без риск децата да се изнервят излишно.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,169 преглеждания

Comments are closed.