Децата сами ще създават играчки с нов 3D принтер

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

thingmaker.0


С помощта на първия 3D принтер за деца, създаден от компанията Mattel децата ще могат сами да създават собствените си играчки, без дори да им се налага да излизат от къщи.

Принтерът е разработен заедно с компанията Autodesk. Устройството се казва ThingMaker и се управлява посредством приложение за мобилен телефон или таблет. Чрез приложението може да се използват готови шаблони на най-различни играчки. Те могат да се модифицират според фантазията и желанието на всяко отделно дете, а най-изобретателните ще могат без особени затруднения да създават свои играчки буквално от първата до последната стъпка.

На практика чрез 3D принтера могат да се създават всякакви играчки, детски аксесоири и принадлежности.

ThingMaker са принтери от ново поколение, с помощта на които играчките ще могат да се изработват на отделни части. От тях децата ще сглобяват цялата си играчка сами, което ще е възможност за по-находчивите да разработват играчки с подвижни елементи.

Очаква се новият модел 3D принтери да влезе в продажба през есента на тази година на цена от около 300 долара. Приложението, което е вече налично за iOS и Android ще е безплатно и ще може да се използва и за други модели 3D принтери. Към него ще има на разположение готови шаблони за различни играчки, в това число и официално брандирани.
източник: www.theverge.com
снимка: Mattel

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Забавно

Етикети:

2,252 преглеждания

Comments are closed.