Десет неща, които да направите преди лятото да свърши

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Лятото свършва и скоро децата отново ще са на училище и на детска градина. Остават ни много малко дни заедно преди животът отново да се завърти в луд ритъм. Как да създадем красиви мигове за нас и децата, които те да помнят дълго време?

Отидете заедно на къмпинг

camping

Отидете на къмпинг поне за една нощ. На морето, в планината, на любимо ваше място сред природата, дори в задния ви двор – просто намерете къде да разтегнете палатката за една нощ. Ще ви трябват шалтета или надуваеми дюшеци, спални чували или одеала. Ще ви трябват и фенерчета или челници и нещо вкусно за вечеря. Колкото и пъти да сте ходили на палатки с децата, ако положите усилия да им покажете, че това е вашата специална къмпинг вечер, те няма да я забравят.

10 неща, които най-много ще ни липсват, когато детето порасне

 Седмица на готвачите в семейството

girl_cook

Това е чудесна идея, ако децата ви са малко по-големи и могат да приготвят разни неща сами – сандвичи, салата и т.н. Определете готвач за всеки един ден от седмицата и направете списък на видимо място в дома ви. Запишете и вечерята, която всеки един ще приготви. И нека кулинарните демонстрации започнат. Понякога децата могат да ни дадат много добри готварски идеи и да открият света на вкусовете, които те обичат по много интересен начин. 

Забавлявайте се в парка

dsc_0018

Ако сте родител, значи ненавиждате въртележките, количките и надуваемите пързалки в парка. Но отделете един ден преди края на ваканцията, в който заедно с децата да се забавлявате на всяко едно съоръжение. Ще го запомнят, със сигурност!

Отидете на басейн, река, язовир, плаж, море

more

Къпете се, ловете риба, хранете рибите – прекарайте един прекрасен ден край някой водоем. Времето е горещо, а децата обичат да са навън сред природата. 

7 опасни неща, които крие лятото!

В някое близко село

selo

Заведете децата на село. Ако са градски чеда, ще им бъде безкрайно интересно да видят всички животински видове, които живеят на село. А и няма да се налага да отговаряте постоянно на въпроси от рода: „Доматите на какви дървета растат? А Това животно с четири крака, брада и рога хапе ли?“, нито да обяснявате, че онова там на полянката не е Рудолф на дядо Коледа, а съвсем обикновено магаре. Докато сте на село поразпитайте хората, които живеят там дали не продават разни неща, които да си купите – плодове, зеленчуци, мляко, яйца.

 Направете си барбекю

barbecue

Снимка: www.crownverity.com

Със сигурност сте се изпекли на грил това лято, но точно преди края му, ще бъде забавно за цялото семейство да се съберете около скарата някъде сред природата, в двора или на балкона, за да си направите вечеря-барбекю. Ароматът и семейният дух на подобни вечери са неповторими. Насладете се на последните дълги летни дни и топли вечери!

Отвличане за закуска

kid_breakfast

Става така: обаждате се на майката на най-добрия приятел на детето ви и се разбирате  кога е удобно да ги отвлечете от дома им за закуска. Това е конспирация, в която децата не са посветени. В уреченият ден цялото ви семейство отива да отвлече семейството на приятелчето от техния дом у вас. Можете дори да носите маски на клоуни или на животни, за да е още по-истинско. 

Защо не – гости с преспиване

kids_sleepover

Вземете другарче на детето си на гости за една вечер с преспиване. Позволете им да спят на земята, ако решат – само подгответе спални чували и им подгответе изненади и забавления. Пуснете им ново филмче или им пригответе нещо вкусно за вечеря. Най-забавно би било да си направите караоке вечер. 

 Как да превърнем времето преди сън в наш взаимен момент  

Навън с колелета

family_bikes

Ако не сте от семействата, които карат колелета всеки ден, значи разходката с тях ще е нещо изключително ново и интересно. Организирайте се цялото семейството и отидете до парка с велосипедите – яжте сладолед, състезавайте се по пътя, научете правилата за движение заедно… Само вземете закуски и вода, че от колелетата много се огладнява.  

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,882 преглеждания

Comments are closed.