Да отглеждаш момченце

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Когато си майка на момиченце, знаеш че когато имаш нужда от насоки, винаги можеш да погледнеш назад към твоето собствено детство. Но ако не си израснала с брат, има голям шанс някои неща при отглеждането на момченце да те заварят неподготвена. От спортната страст до разсъжденията за размера на пениса му, ето 10 неща, които бихме искали да сме знаели предварително.    

Ще има самолети, влакове и автомобили

Дори да се запасите с огромно количество играчки, подходящи и за двата пола, като кукли-бебета или игра на кухня, вашето момченце ще изрови единствената играчка на някакви колела и ще играе с нея нон-стоп. Малките момченца обожават всичко, което лети, плава, може да се кара или да копае.  И така преди да се усетите, ще започнете да сочите превозните средства по улицата: „Виж! Това е пожарна кола!” и ще може да прекарате 20 минути единствено наблюдавайки някоя строителна площадка. Колички „мачбокс” и камиончета ще се мултиплицират сами из цялата къща, лодки ще плуват във ваната, а на пода в хола ще се настани влакова композиция. 

Момчетата не спират и за минутка

От момента, в който започнат да скачат по леглото ти в 5.30 сутринта, до времето за лягане вечер момчетата са в постоянно движение. Понякога ти се струва, че имат две скорости – бързо и по-бързо. Това означава, че вашият мъник може да седи на пода в хола и да си играе с дрънкалката и когато след една минута отново погледнете, той вече ще е върху кухненската маса. Когато се втурне да тича по тротоара, вие изпадате в ужас, че ще изскочи на улицата, право срещу колите, а сърцето ви редовно ще спира, когато то почти се сблъсква с изпречващите му се хора, дървета или пътни знаци. Този ваш страх с времето ще расте, когато той стане достатъчно голям, за да кара колело, скейтборд, кънки, скутер. Вашето момче вероятно никога няма да намали темпото, просто вие ще се научите да го следвате. 

Пазаруването на дрехи е по-лесно… и по-евтино

Клинове, чорапогащници, рокли, поли, блузи, балетни пантофки, сандали, маратонки, 10-пластова тюлена поличка, панталонки с къдри, фиби, шноли, панделки – списъкът с възможните очарователни дрешки и аксесоари, с които може да облечете малкото си момиченце и безкраен и това обикновено струва скъпо. А момчетата? Е, има панталони (дънки, джинси и от други видове плат), тениски и ризи (с дълъг или къс ръкав, в зависимост от сезона), маратонки. Но това не са тоалети! Е, да всичко трябва да се комбинира, но обикновено не е проблем. Разбира се, възможно е, в началото да сте разочаровани, че няма да избирате от рафтове и рафтове с безумно сладки рокли с флинтифлюшки, но пък това ще ви спести толкова време сутрин, а и тоталната липса на драма какво да се облече днес, в никакъв случай не трябва да се подценява.

Ще обожавате да го гледате как играе с татко си

Дори да не сте омъжена за спортен маниак или истински „мъжага”, вашето сърце със сигурност ще се разтопи още първият път, когато го видите да подава плюшената футболна топка на вашия син. Независимо дали ритат футбол заедно, сглобяват самолетен модел или просто се подбутват и смеят заедно, в гледката как играят баща и син има нещо, което кара майчиното сърце да потрепва и в гърлото да засяда буца от умиление. Всеки път! 

Размислите за пениса започват от рано Ако искате го сравнете с инстинкта, характерен за пещерен човек, но истината е, че момчетата си играят с пениса си, практически от раждането. А тази бебешка ерекция! Уау! Но това, което е още по-шокиращо е това, че в момента, в който малкият ви човек започне да говори, започват репликите: моят е по-голям от твоя. Когато синът ви стане на около две годишна възраст, започвате да чувате реплики от рода: „Тате, пенисът ти е огромен!” ;„Моят пенис е съвсем мъничък!”; „Моят пенис е по-голям от неговия!”; „Мама няма пенис! Как пишка тогава?”. Мислете за това по този начин: ако не друго, най-малкото се учат на някои основни математически понятия.

Ще се научите да обичате ЛЕГО

Когато разберете, че ще си имате момченце, има една част от вас, която скърби за всички прекрасни въображаеми чаени партита и дни, прекарани в преобличане на рокли за импровизирани модни дефилета, които ще пропуснете. Но ще се изненадате от самата себе си, колко бързо ще научите имената на всички влакчета Томас, Бакуганите и всички момчешки анимационни герои. Ще усещате истинско удоволствие от една добре построена ракета от ЛЕГО или ще сглобявате с неподозирана сръчност всякакви Трансформъри. И вие все още може да купите онази прекрасна къща за кукли, която видяхте на витрината. Просто тя ще бъде превърната веднага в паркинг или строителна площадка. 

Ще искате да го превърнете в образец за „гадже”

Може да си мислите, че сте родили прекрасно малко момченце, но вие просто сте дали на света още един мъж. Този най-скъпоценен ваш мъник, един ден, ще бъде момчето, с което някое момиче ще излезе на първа среща, ще даде първата си целувка, първата любов. За всяка ваша кофти среща или връзка, заради която сте страдали, ще чувствате, че трябва да изградите един почтителен, честен, любящ мъж, такъв, който отива на време на среща и винаги се обажда, когато каже, че ще го направи.

Дори сладките като ангелчета момченца обичат оръжията

Без играчки-оръжия вкъщи? Без гангстерски филми? Без лоши герои? Трябва да сме наясно, че тези ограничения нямат никакво значение. По някакъв начин, момчетата просто знаят какво е пистолет и какво е пушка и могат превърнат всичко, от празна ролка от тоалетна хартия, до собствения си пръст, в оръжие. Това със сигурност може да бъде объркващо, но не и притеснително. И ако се опитате да наложите вето върху игрите с оръжия, рискувате да ги направите още по-привлекателни. По-добре мислете за ситуацията по следния начин: моето момче е добрият герой, който ще спаси света от лошите и от приближаващия Земята метеорит.

По-грубата игра им е вродена Момчетата са спортни и физически активни по рождение. Има постоянно скачане по мебелите и премятане, а прегръдката, която дават, се превръща в яка хватка от някое бойно изкуство. Играта на борба и по-грубата игра са вродени на повечето момчета. Това често е и начинът, по който те изразяват обичта си. Не се притеснявайте, това е нормално поведение на здраво момченце. Експертите твърдят, че този вид физическо взаимодействие благоприятства положителни взаимоотношения, стимулира в организма химикали, които ги карат да се чувстват добре и насърчават интелигентността, дори и това да означава къщата ви да се разпадне.

Ще се научите да не сравнявате момченцето си с момичетата

Гледайки момиченце на същата възраст като вашето неуморно, кипящо от енергия кълбо, как седи кротко и прави апликация в продължение на 45 минути, може да ви се прииска да заплачете. Момичетата често се развиват по-бързо в някои сфери и се научават по-бързо на неща като четене, писане и … как да стоят мирно. Ако вече имате по-голяма дъщеря, опитайте се да не сравнявате постиженията на момченцето си с нейните, когато е била на същите години. Постарайте се да не мерите ръста на сина си с този на момиченцата от групата му в градината или от класа му в училище. Всеки се развива със свои собствени темпове и накрая всички ставаме равни, и по височина, и по умения.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

192,586 преглеждания

Comments are closed.