Четири златни правила, ако те сърби

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

stik-protiv-srbezh

Независимо от сезоните, когато кожата ни е раздразнена и сърби, сякаш нищо друго не ни интересува. Сърби ни – чешем се. А след това, страдаме още повече! Защото кожата ни става болезнена, зачервена и понякога дори кърви.

Разчесването всъщност води до много повече проблеми, отколкото може да разреши. Ноктите ни нараняват повърхността на кожата и често тя се възпалява, а това води до още по-засилен сърбеж. Така, колкото повече се чешем, толкова повече ни сърби.

Но как да преодолеем желанието да се почешем, когато ни сърби и да се измъкнем от този омагьосан кръг на сърбеж-разчесване?

1. Първото и най-лесно нещо, което можем да направим, когато кожата ни засърби е да си вземем  Lipikar Stick AP+ на La Roche-Posay – вълшебният стик, който се побира дори в детския джоб и е изключително лесен за използване.  Това е продукт, специално създаден за много суха, податлива към раздразнения, сърбеж и екзема кожа на лицето и тялото. Това е първият продукт, който незабавно облекчава сърбежа и намалява екземата. Формулата с висока толерантност е безопасна за всяка част на тялото, а удобната опаковка е лесна за използване дори и от деца. Формулата на  Lipikar Stick AP+ успокоява сърбежа бързо и може да се употребява толкова често, колкото е необходимо. Той е нежен и безопасен, и може да се използва спокойно дори при бебета, навършили 3 месеца.

Само едно намазване ще успокои сърбежа.

2. Когато ни сърби е най-добре да си намерим занимание, което да ни разсейва и да ангажира ръцете ни. Когато те са заети с нещо друго, няма как да ги използваме за чесане.

3. Ангажирането на ума с приятни мисли също помага да избегнем съсредоточаването в занимания като чесане. Затова занимания с тихи игри, четене и други подобни, обикновено ни избавят от желанието да се чешем.

4. Добре би било да избягваме прекалено натоварващи физически занимания, който да ни изпотяват. Потта засилва сърбежа и влошава състоянието на раздразнената кожа с екзема. Ако се изпотим, най-добре да си починем, да вземем хладък душ и да се намажем с вълшебния ни стик  Lipikar Stick AP+ на La Roche-Posay

Вярно, почесването е хубаво нещо и понякога носи приятно усещане, но то е и най-големият враг на раздразнената кожа и екземата.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,717 преглеждания

Comments are closed.