Четири вълшебни рецепти с риба
Здравословна ципура на фурна
Продукти:
1 изчистена ципура
За маринатата:
1 лайм
2-3 с.л. зехтин или олио
подправка за риба
малко чесън на прах
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства, отстранява се главата и опашката, а върху кожата на оформените филета се правят няколко разреза. Осолява се добре.
От сока на лайма, мазнината и сухите подправки с помощта на пасатор се приготвя маринатата. С нея се намазват филетата, след това се завиват във фолио за печене (предварително намазано със зехтин, за да не залепне), кожата трябва да остане отдолу. Така приготвените филета се нареждат в тава и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.
Докато рибата се пече, пригответе салата за гарнитура.
Вижте как да приготвите Скумрия на фурна с чери домати и чесън
3,575 преглеждания