Боровинков пай с кисело мляко
Тази рецепта е лесна за приготвяне и изключително вкусна. В това екипът на Меню с удоволствие се увери, когато шеф готвачът Ивелина Иванова приготви този сладкиш за снимки и, разбира се, за дегустация.
Време за приготвяне: 60 минути
Степен на трудност: лесна
Необходими продукти за 8 порции:
за тестото:
– 300 г маслени бисквити с какао
– 150 г разтопено масло
– 1 с. л. мед
– 2 с. л. брашно
за пълнежа:
– 1 с. л. желатин
– 500 мл кисело мляко
– 4 с. л. кокосови стърготини, по желание
– 1 ванилия
– 5 с. л. пудра захар
– 250 мл сметана за разбиване
– 300 г боровинки
Начин на приготвяне:
1. Бисквитите се смилат или настъргват и се смесват с брашното, маслото и меда. Оформя се тесто. Разстила се по дъното и стените на тавичка и се изпече във фурна загрята до 180° С за 15 мин.
2. Желатинът се накисва в 4 с. л. студена вода и се разтопява на водна баня.
3. Киселото мляко се смесва с ванилията, захарта и сметаната. Разбива се на крем и се добавят желатинът, боровинките и кокосът. Изсипва се в изпечената кора и се слага в хладилника да се желира.
За рецептата благодарим на:
Още от Вкусно:
Пълнени домати с кафяв ориз и сирене фета
3,095 преглеждания