Благотворителният фестивал „Усмихни се!“ събра 30 000 лв. за развитието на Карин дом

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

DSC_9105

Петото издание на варненския семеен фестивал „Усмихни се!“ на Карин дом събра  29100 лева.

Това стана възможно благодарение на финансовата и материална подкрепа на всички партньори на фестивала и средствата, събрани по време на събитието – даренията от вход, таксата за участие в базарите и щандовете, приходите от детската зона, томболата, закупени продукти и др.

Събраната сума ще позволи на Карин дом да продължи да провежда терапия и да развива новосъздадения “Център за семейно-медиирана интервенция”. Центърът обхваща три групи с повече от 25 деца с комуникативни и двигателни затруднения, като методът на работа включва и родителите – те са най-важните партньори и най-добрите терапевти, които продължават да прилагат наученото от нашите специалисти всеки ден. Защото за децата най-важни са  ежедневната работа и подкрепящата семейна среда.

IMG_4238

Гости на фестивала тази година бяха любими танцови школи и ансамбли, малки и големи талантливи изпълнители, дебют на сцената на фестивала направи и танцовата формация на екипа на Карин дом. Децата не само се забавляваха в многобройните детски ателиета, но и се запознаха с позабравени български занаяти. Голям интерес предизвика и занаятчийският базар, в който участваха талантливи майстори.

За любителите на добрата храна организатори също бяха помислили и зарадваха присъстващите с избрани ястиь и напитки.

Двете сцени на фестивала бяха изпълнени с много звук и светлина. Присъстващите чуха и видяха Мириян Костадинов –MIRY и Нели Петкова, група “Корну чети”, стенд-ъп комедианта Николаос Цитиридис, Огнено и Светлинно шоу Палячи, гайдабокс с Killa bee и Илия Янакиев.

По време на семейния фестивал присъстващите се насладиха на театрални етюди и детски изпълнения, конна езда, стрелба с лък и стена за катерене, скаутски приключения, щафетни игри, томбола с награди, батути за най-неуморните и много други забавления, които със сигурност са оставили ярък отпечатък в съзнанието им.

IMG_4988

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

699 преглеждания

Comments are closed.