Биволско сирене със салата от нар
Доматите и бялото сирене са незаменима българска комбинация, която обаче е сговорчива за нововъведения като зрънца от нар например.
Необходими продукти за 8 порции:
– 400 г биволско сирене
– 1 с. л зехтин
– шарен пипер на вкус
за салатата:
– 2 домата, обелени и нарязани на малки кубчета, без семките
– 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
– 1 малка люта чушка, ситно нарязана, по желание
– 1 с. л. червен лук, ситно нарязан
– 1 скилидка чесън, пресована
– 1 ч. л. сух джоджен
– 8 с. л. зърна от нар
– 1 с. л. лимонов сок
– сол и зехтин на вкус
Начин на приготвяне:
1. За салатата всички продукти се разбъркват заедно. Подправя се със сол, лимонов сок и зехтин на вкус.
2. Сиренето се нарязва на 8 плочки. Поръсват се с шарен пипер и зехтин. Слагат се да се запекат от двете страни за 2-3 мин. в загрят тиган с незалепващо покритие или върху плоча.
3. Плочките запечено сирене се поднасят с лъжица от салатата.
Рецептата ни предостави списание “Меню”
http://www.menumag.bg/
Още рецепти:
2,355 преглеждания