Билка за всяка болка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

natural pharmacy

Ако храната, с която се храним е добре да е расла там, където сме родени, защо тогава и с билките да не е така? Има билки за всяка болка и вместо да тичаме всеки път до аптеката, защо да не опитаме първо със силата на зелената енергия.

Постиженията в медицината и фармацията без съмнение ни дават сигурност, когато заболеем, но прибягването към синтетичните лекарствени средства при най-малкия повод не винаги е необходимо.

Всеизвестно е, че най-доброто лекарство е превенцията, но с настъпването на първите по-хладни есенни дни се появяват и първите неразположения – хрема, болки в гърлото, главоболие, температура. Преди да си купим поредните шумно рекламирани прахчета, защо не пробваме да се справим с неразположението чрез натуралните средства, които ни предлага природата.

Тя може да ни осигури надеждни и ефективни лечебни средства за всяка настинка и болка. Нещо повече – природните лечебни средства подпомагат организма да се възстанови по естествен начин, стимулирайки имунитета и защитните му сили.

1. Ябълков оцет срещу главоболие

Главоболието е сигнал, че организмът се опитва да се бори с възпаление, инфекция, преумора, високо кръвно налягане. На първо място е добре да се избягват първопричините за главоболието. То често е резултат от прекалената употреба на рафинирани храни, захар, кофеин,алкохол, пушени и прекалено солени храни.

За най-бързо справяне с главоболие от общ характер истинско вълшебно средство е ябълковия оцет. Само една супена лъжица ябълков оцет, разтворена в чаша студена вода, ще свърши работата на традиционния аналгин.

Ябълковият оцет е мощно противовъзпалително средство, богато на витамини и минерали.

2. Джинджифил за стомашно неразположение

Често децата се налага да отсъстват от детска градина и училище заради стомашни болки, гадене и повръщане. Средство за лесно и бързо справяне с тях по естествен път е джинджифиловият чай. Джинджифилът има мощно противовъзпалително и загряващо действие, особено ефикасно и полезно при стомашни болки, гадене и повръщане.

3. Алое при изгаряния

Сред природата или у дома, изгарянията са често срещани инциденти при малки и при големи. Истинско чудодейно средство в подобни случаи е алоето.

Aloe Vera можете да си отглеждате у дома и при нужда да използвате прясно изцеден сок от растението. Фармацевтичните средства на основата на Алое Вера са добри, но натуралния и пресен сок е незаменим. Той действа охлаждащо, има отлични регенеративни и противовъзпалителни свойства.

4. Куркума при порязвания

Друг често срещан инцидент са порязванията. Независимо колко сериозни са те, първата помощ е от съществено значение, за да не се инфектира раната. Куркумата на прах има мощен антибактериален и антисептичен ефект. Паста от куркума на прах и вода нанесена върху порязаното място ще предотврати евентуална инфекция на мястото на порязването и ще спре бързо кървенето.

5. Кокосово масло срещу обриви

Кожата е най-големият човешки орган, които е най-уязвим и е под непрекъснатото въздействие на атмосферните влияния. Затова не е чудно, че именно с нея са свързани множество неразположения и страдания.

Обривите могат да са в следствие на различни причини, но за радост са напълно лечими. В повечето случаи лекарствените средства могат да помогнат, но повечето са с токсични съставки, които имат отрицателно въздействие върху организма. Вместо тях може да се използва натурално кокосово масло или масло от чаено дърво.

6. Зелен чай при простуда и грип

През всеки сезон има богат избор от природни средства, които да подпомогнат бързото възстановяване от простуда и грип. Зеленият чай обаче е универсално и достъпно средство през цялата година. Той стимулира имунната система, а в комбинация с малко пресен лимонов сок, джинджифил, чили и стевия го превръщат, макар и малко странно на вкус, в универсално и безотказно средство за бързо отърваване от настинка.

NB! Изложените факти в тази статия имат само информативна стойност.

www.purvite7.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

21,340 преглеждания

Comments are closed.