Бебешки мъфини

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Мъфини

 

Има всякакви бебета. Едни са нестопокойни и ревливи, други се усмихват кротко, трети си кротуват и те гледат с мил и нежен поглед. Едни обичат да ги носят на ръце, други да похапват повече, трети да се возят на кола. Някой харесват топлата прегръдка на мама, други да се забавляват с татко в банята, трети разходките из парка.
 

Тези емоции са пресъздадени върху кексчета.
Декорирани са с фондан (моделираща маса), предварително подготвена и оцветена и ядливи перлички. Използвани са сухи прахообразни бои за “зачервяване” на бузките.

Творческата част отнема около един съботен следобед, а самата рецепта е лесна и можете да я пробвате без проблем.

Продукти:

400 гр. брашно

200 гр. захар

10 гр. бакпулвер (1 пакетче)

1 яйце

200 гр. кисело мляко

70 мл. прясно мляко

50 мл. олио

сокът от 1 лайм/ портокал

сушени плодове – 50 гр. кайсия, червени боровинки, ягоди или стафиди (каквото имате под ръка)

 

Порции: 12 мъфина

 

Време: Подготовка 15 мин.

           Печене 20-25 мин.

 

Приготвяне:

Нарежете кайсиите на дребни парчета. Сложете в купа сушените плодове и ги накиснете в сока от лайм/ портокал за 15 -20 минути, за да поемат от него добре.

В купа слагаме сухите съставки – пресяваме брашното, добавяме захарта и бакпулвера. От бакпулвера доста се надигат, затова ако искате можете да намалите количеството до 5 г. В друга купа слагате яйцето, разбивате го с вилица, добявяте млякото прясното и киселото, олиото. Смесвате сухите с мокрите съставки. Бъркайте с лъжица, но само колкото да се смесят съставките.

Сложете еднакво количество от сместа в гнездата на тавичката за мъфини, предварително покрити с хартиените кошнички. Печете в предварително загрята фурна на 180 С около 20-25 минути до суха клечка.

 

По рецепта на Дани Динева 

http://cooks-and-bakes.com/

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

32,236 преглеждания

Comments are closed.