Бебешката кожа през зимата: как да се погрижим правилно за нея?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

ABCDerm_Head-visual_600_392Кожата на бебетата и децата има редица специфики, които я правят по-нежна и по-чувствителна. Затова са необходими по-специални грижи, за да е здрава и да се приспособи към околната среда. Хигиенните продукти, предназначени за възрастни, не следва да се използват върху кожата на новородени и на деца.

Нека първо да разгледаме кои са спецификите на бебешката кожа. „Бебешка кожа“, този израз е най-подходящ, когато става дума за мека и кадифена кожа. В действителност не винаги е така! Бебешката кожа е много по-фина и не изпълнява ефикасно ролята на бариера, както при възрастния човек. В действителност, няколко седмици след раждането, кърмачето вече не произвежда себум и неговите мастни жлези се активират отново в юношеството. Затова и хидролипидният слой е по-тънък и неспособен да предпазва кожата, което може да доведе до изсушаване, предизвикващо раздразнения, и при по-сериозно изсушаване – пропускливост на инфекциозните и алергенни фактори, които засилват раздразненията.

За бебешката кожа е задължително ежедневната употреба на щадящи и меки хигиенни и козметични продукти, които гарантират висока толерантност, като съблюдават особеностите на детската кожа, и висока сигурност – да отговарят на строгите изисквания за състава и начина на производство, съобразени с кожата на кърмачетата и бебетата. Решението от BIODERMA за деликатната бебешка кожа е серията ABCDerm – експертна гама, чиито продукти са формулирани в съответствие с дерматологичния ангажимент на ABCDerm, за да се гарантира високата им толерантност и оптимална безопасност за бебето. Включва продукти за ежедневна грижа за кожата на бебето, както и продукти за проблеми с кожата (крем за подсичане, продукти за грижа за обриви по лицето).

Ежеднева хигиена и грижа: как да подходим?

Ежедневният тоалет е много специален момент, затова се възползвайте! За да избегнете стреса и бързането, пригответе предварително всичко, от което имате нужда. Така ще можете да се посветите изцяло на вашето дете.

За тялото и косата:

Използвайте много мек, измиващ продукт, без сапун, който е съобразен с кожното равновесие и не люти на очите. Изсушавайте с деликатно попиване. ABCDerm Gel moussantе нежен почистващ гел без сапун, който защитава бебешката кожа и запазва баланса ѝ.

Скалпът и косата на детето трябва да се мият на всеки 2-3 дни. Изберете мек шампоан, който не люти на очите и е съобразен с равновесието на кожата и косата на най-малките. Изплакнете косата на вашето дете деликатно, като внимавате водата да е с правилната температура, а струята не много силна. За по-големите набавете спрей за разресване, без изплакване, с който се избягна скубането на косата. ABCDerm Shampooing е нежен шампоан за деликатен детски скалп, който придава блясък на косата и улеснява разресването.

След всяко къпане хидратирайте кожата на вашето дете с подходящ продукт, за да я подхраните. ABCDerm Hydratant e eжедневната грижа, която предпазва бебешката кожа от сухота. Специално създаден да хидратира, защитава и укрепва нежната бебешка кожа с Lipigenium™ комплекс, вдъхновен от структурата на кожата, който незабавно създава естествен защитен филм и засилва трайно кожната бариера, подхранващи растителни масла и глицерин за отлична хидратация и комфорт.

За лицето и очите:

Почиствайте лицето на вашето дете с памук, напоен с мек хигиенен препарат, без сапун.  За по-практично решение и за да избегнете контакта с варовитата вода, можете да използвате мицеларен разтвор. Мицеларната вода ABCDerm H2O на BIODERMA е разработена в съответствие с ангажимента на ABCDerm за Дерматологична сигурност, за да защити деликатната кожа на бебетата и малките деца. Повърхностното активно вещество във формулата на ABCDerm H2O възстановява хидролипидния слой на кожата, като същевременно осигурява добра почистваща ефикасност.

За смяна на памперса:

При всяка смяна на памперса почиствайте грижливо с мек продукт, за да премахнете замърсяването, излишъците от крема за подсичане или от защитния крем. Отново бихте могли да използвате мицеларен  разтвор за по-голямо удобство.

ABCDerm_Portfolio_600_416

Ами през зимата?

За по-сухите кожи и през зимните месеци, изберете по-мазен продукт, обогатен с колд – крем, силно подхранващ, който да възстанови „бариерната“ функция и да допринесе за незабавен комфорт. Понятието „cold cream“ (колд-крем) означава плътна, почти непропускваема субстанция. В превод „студен крем“, тази субстанция носи това име, защото когато тези кремове са се появили, са оставяли усещането за охлаждане на кожата при намазване.  Днес студените кремове от ново поколение имат същите омазняващи и хидратиращи свойства както традиционните, но с нови, по-приятни текстури, които допринасят за по-голям комфорт при употреба и по-голяма защита срещу външни фактори.

Грижата може да започне още от къпането – с ABCDerm Cold-Cream Crème Lavante, специално създаден за бебета и малки деца с кожа, склонна към сухота. Формулата му съдържа сладко бадемово масло с омекотяващи свойства за укрепване на кожата и успокояване на чувството за дискомфорт и масло от ший, което хидратира и подхранва. Тези две масла, комбинирани с нежен активен сърфактант, осигуряват ултра нежна, богата почистваща формула, която запазва баланса дори на най-чувствителната кожа.

След банята можете да продължите с ABCDerm Cold-Cream Crème Visage et Corps – подхранващ крем за лице и тяло за студено време, който интензивно облекчава сухотата и защитава кожата с помощта на пчелен восък и комплекс от масла. Неговата разтапяща се текстура обвива бебешката кожа в мек защитен слой, като я подхранва незабавно, помагайки ѝ да възвърне своята еластичност.

За още информация за серията ABCDerm и полезни съвети, посетете  https://bit.ly/BIODERMA_ABCDerm.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

Етикети:

19,204 преглеждания

Comments are closed.