Тези хлебчета се приготвят направо в тигана, без да използвате брашно
и набухватели. Изключително богати са на белтъчини и се комбинират
чудесно с безмесни ястия или бяло сирене.
Необходими продукти за 2 порции:
2 яйца от свободни кокошки
4 с. л. с връх нахутено брашно
1 с. л. кисело мляко
1 ч. л. морска сол
1 с. л. масло за тигана
В дълбока купа, смесете яйцата, брашното и млякото. Добавете солта, доразбийте, и оставете да престои десетина минути. Загрейте тиган на среден огън и намажете дъното с масло. Поставете четвърт от сместа и внимателно я разстелете с лъжица. Обърнете хлебчето,
след като порозовее от едната страна.
Хранителна стойност:
за 1 порция
КАЛОРИИ 225
МАЗНИНИ 12 г (50%)
БЕЛТЪЧИНИ 12 г (23%)
ВЪГЛЕХИДРАТИ 15 г (27%)
ФИБРИ 3 г
Как да добавим още калории?
Докато са топли, намажете хлебчетата с билково масло, приготвено от 2 с. л. чисто масло,
2 с. л. прясна мащерка, 1/2 скилидка смлян чесън и щипка сол.
Обратно към седемте рецепти