„Академия за родители“ ще ни учи как да бъдем по-добри родители

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_129699659

Да бъдеш родител е едно от най-трудните предизвикателства пред които се изправяме в живота си, а децата не идват с наръчник за отглеждане и често информацията, която намираме е противоречива и недостатъчна. Грижата за детето е динамичен процес, който започва в деня на неговото раждането, но не приключва с неговото порастване. Не само това, с времето тя става все по-трудна и сложна. Всяко дете е различно и възпитанието му зависи от много фактори, като характер, темперамент, социална среда, лични преживявания, но грижата да всяко дете започва преди всичко у дома, в семейството, от родителите.

Родителите са първите и най-важните учители на децата.  И е повече от сигурно, че всеки родител полага огромни усилия да бъде повече от добър в тази роля. Но безграничната обич към детето трябва да се балансира с умението да се поставят граници и правила.

За да даде на всеки родител насоки как да постигне точно тези умения, „Академия за Родители“ отваря врати през месец май. В днешното динамично и трудно време възрастните знаят, че за отглеждането на отговорни деца са необходими много търпение, нежност и упоритост. И за това те самите се нуждаят от напътствия и съвети. Дори и най-добрите и всеотдайни родители имат нужда от такива от време на време – да кърмим или не, как да възпитаваме, как да говорим с детето на теми “табу”, как да се справим със страховете на детето, как да се справим с ината, списъкът наистина няма край.

Двудневния форум „Академия за родители“ предоставя възможността на всеки родител да присъства, напълно свободно и безплатно до специално подбраните от организаторите лекции, които засягат основните въпроси и проблеми, с които се сблъскват бъдещи и настоящи родители. Повечето лекторите – повече от петдесет специалиста, поканени в академията са майки и бащи, а наред с това имат и дългогодишен практически и професионален опит в различни области на познанието –медицина, психология, социология. Те ще поднесат много и разнообразна информация, практически съвети и с готовност ще отговарят на въпроси, зададени от присъстващите родители. Те ще насочат нуждаещите се към подходящи организации и институции, в случай на нужда от индивидуален съвет и специализирана помощ.

Още по-важна и ползотворна ще е възможността всеки родител да срещне и да коментира с други родители, да споделят с тях своите радости и тревоги и да потърсят заедно решенията на идентични проблеми и предизвикателства, с които се сблъскват ежедневно. Форумът ще даде възможност на всеки родител да сподели лични истории от родителското си ежедневие, а също и да обмени опит с други родители.

Лекциите са отворени за всички, всеки родител е добре дошъл сам или с цялото си семейство. „Академия родители“ очаква да събере на едно място повече от 2000 семейства, на чиито въпроси ще отговарят квалифицирани специалисти. Академията се е погрижила да има занимания за малки и големи в повече от десет тематични работилници. Ще има работилничка за рециклиране, предвиден е дори „Театър на трохите“.

Академия за родители“ ще се проведе на 16-17 май година, от 10:00 часа в София Евент Център, Парадайз център.

 

За всички, които не могат да присъстват лично, организаторите са предвидили интернет  излъчване на лекциите в реално време. За да потвърдите присъствието е достатъчно да направите своята онлайн регистрация тук. Присъствието не е обвързано със заплащане.

 

И понеже от „Академия за родители“ вярват, че родителите стават добри майки и бащи, а не се раждат такива, стремежът е тя да даде на всички бъдещи и настоящи майки и татковци ресурсите и уменията, които са им необходими, за да изградят здраво семейство и да възпитат уверени и спокойни деца.

Можете да следите събитието в интернет на адрес:  www.parentacademy.bg  

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,366 преглеждания

Comments are closed.