Агнешки кюфтенца с доматен сос
Вкусни агнешки кюфтенца с доматен сос. При желание може да замените месото с телешко или свинско – резултатът ще е също така добър.
Необходими продукти:
– 1 кг. агнешка кайма
– 2 ч.ч. ориз
– 5 глави лук
– 2 с.л. доматено пюре
– 2 яйца
– 2-3 с.л. кисело мляко
– 1 бучка масло
– 1 с.л. зехтин или олио
– брашно за овалване
– магданоз
– джоджен
– червен пипер
– сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесете каймата с 2-3 наситнени глави лук, белтъците, измития и почистен ориз, нарязаните на ситно магданоз и джоджен. Подправете със сол и черен пипер на вкус и омесете много добре.
2. Оформете топчести кюфтета от сместа и ги оваляйте в брашното.
3. Загрейте маслото и олиото в подходящ голям съд и запържете лука. Посолете и когато лукът омекне, поръсете с малко брашно и червен пипер. Залейте с вода и когато заври, пуснете едно по едно кюфтетата. Гответе на умерен огън.
4. Разбъркайте доматеното пюре с малко вода и добавете към вече почти готовата яхния. Направете застройка с жълтъците и киселото мляко и оставете още 10-тина минути.
Пробвайте още:
Магданозена супа с орзо и орехи
Пълнени тиквички с моцарела и песто
6,622 преглеждания