Абсурдно, но факт: Такса „детска игра” в старозагорско заведение

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

zabraneno-za-deca


Заведение в Стара Загора начислява такса “детска игра” на родителите. Абсурдната надценка е, защото в ресторанта няма детски кът и ИГРАТА Е ЗАБРАНЕНА.

При нарушение от страна на родителите, клиенти на заведението върху сметката им се начислявали 50 на сто от консумацията, но не по-малко от 20 лв.

На съобщението за “таксата”, залепено за менюто, се натъкнала майката на три деца Живка Александрова. Старозагорката останала поразена и поискала обяснение от персонала на заведението.

“В първия момент не повярвах на очите си. Помислих че става въпрос за нелепа шега и попитах сервитьорката как трябва да разбирам този текст. Отговориха ми, че такова било изискването на шефовете. Ако не ми отървало – да съм отидела на друго място…”, заяви Александрова, цитирана от “Старозагорски новини”.

Тя е сезирала Комисията за защита от дискриминация. Опитала се и да изясни какво разбират собствениците на ресторанта под “детска игра”.

“Питам се, ако моите и на съпруга ми общо пет деца човъркат с пръчица пръстта в саксиите с цветя, които са сложени в градината – това ще се таксува ли като игра и ще трябва ли да ми начислят 50 на сто отгоре върху сметката? Или ако децата ни се заиграят с късметчето, което се дава заедно с кафето? Вместо отговор получих вдигане на раменете и отправяне към шефовете”, допълва майката.

От заведението отказаха коментар, тъй като собствениците били извън града, а старозагорци не крият изненадата си.

„Това е доста грубо, защото може би е едно от малкото заведения, където може да се стигне с количка”, обясни Ивайло Иванов, цитиран от bTV.

„Да сложат една табелка за кучета и деца забранено и никой да не ходи там, да ходят само пенсионерите да си пият кафето и това е”, възмутен и Ненко Русов.

Казусът предстои да бъде разгледан от КЗД.

 

източник: dir.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,984 преглеждания

Comments are closed.