Нов вид холандски легла за родилки улесняват контакта с бебето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
maternity-hospital-attached-bed-baby-bassinet-4

Грижата за майките в страната на лалетата определено е за пример. Наскоро холандците демонстрираха нов тип легло, уникално заради възможността, която предоставя новороденото да е в непосредствена близост до майката през цялото денонощие. Удобното приспособление е за случаите на родилки, чието състояние налага по-дълъг престой в болнична обстановка, но така че контактът с бебето да е непрекъснат, при това наистина само на „една ръка разстояние“.

С новото легло майката и детето са съвсем близо, без бебето да е в леглото на майката, което крие рискове, но и да не е отделено в кошче на разстояние от леглото й, което да налага тя да става, за да го вземе за кърмене или да го успокои. Новото легло за родилки е удобно и с това, че майката може да вземе на ръце бебето си без намесата на медицинска сестра. Кърменето също се улеснява.

“Новите легла са от особена полза да майки, родили с цезарово сечение и които са по-трудно подвижни в първите дни след операцията.” – обясняват в интернет страницата на болницата.

източник: www.boredpanda.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

23,259 преглеждания

Comments are closed.