Веган овесени курабийки
Десертите без каквато и да е съставка от животински произход са не само възможни, но и интригуващи, вдъхновяващи и изключително вкусни.
Необходими продукти за 15 – 20 броя
1½ ч. ч. кафява захар
2 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1½ ч. ч. овесени ядки
2 с. л. ленено семе
1 пакетче бакпулвер
150 мл кокосово мляко
1 ч. л. ванилена есенция
30 мл ментов ликьор
180 мл олио от гроздови семки или лек зехтин
1½ ч. ч. орехи, нарязани
100 г сушени червени боровинки или стафиди
100 г тъмен шоколад 80%, нарязан на малки парченца
Начин на приготвяне
1. В купа се смесват захарта, брашното, овесените ядки, лененото семе и бакпулверът. Отделно се разбъркват кокосовото мляко, ментовият ликьор, ванилената есенция и олиото.
2. Всичко се разбърква заедно. Трябва да се получи влажно тесто. Към него се прибавят орехите, боровинките и шоколадът.
3. От тестото се загребва с лъжица за сладолед и се пускат топки на по-голямо разстояние една от друга върху хартия за печене. Пекат се 11 – 15 мин. във фурна, загрята на 180˚ С. Отделят се от хартията, след като изстинат.
Рецептата ни е любезно предоставена от сп. „Меню“.
809 преглеждания