Лесни и бързи банички с пилешко месо
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
1 парче пилешки гърди
350 гр зеленчуков микс
1 чаена лъжичка доматено пюре
4 с.л. растително масло
1 глава лук
Черен пипер
сол
мащерка
жълтък за намазване
сусам
Начин на приготвяне:
След като бутер тестото се размрази на стайна температура (ако е замразено) го разточете на тънка кора и разрежете с остър нож на 12 еднакви квадратни парчета.
В п-дълбок съд задушете лука в мазнината с малко вода, докато стане прозрачен, прибавете пилешкото месо, зеленчуците, доматеното пюре и подправките. Задушете плънката около 6-8 минути. (Можете да приготвите тази рецепта и с кайма).
Поставете по една супена лъжица (или малко повече) от плънката върху бутер тестото и загънете като пликове за писма. Подредете баничките в тавичка, постлана с хартия за печене със загънатата страна надолу. Разбийте жълтъка с няколко капки олио и намажете баничките и поръсете със сумам, маково или ленено семе.
Изпечете ги в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 20-25 минути.
Още подробности за тази рецепта вижте във видеото.
3,285 преглеждания