Да приготвим перфектните аранчини
Този сицилиански специалитет е добре познат от любителите на сициалианската кухня по цял свят. Толкова е вкусен и лесен за приготвяне, а добавя толкова много южноиталиански привкус на вечерята или партито, когато го поднесем. Разровихме се за класичекса рецепта за аранчини, за да се научим да го парвим като истинските италинаски готваи. Рецептата е идеална за парти хапки, лека вечеря или късна съботно-неделна закуска. Чудесна е за деца, защото може да се яде с пръсти. Четете!
Какво ни е необходимо?
400 г сварен ориз (италианците използват остатъци от гарнитура, които са приготвили за някое ястие; видът на ориза не е от значение)
4 яйца, разбити
Сол и пипер
Прясно настръгано индийско орехче
50 г пармезан, настърган
100 г изсушени трохи от бял хляб (галета)
Зехтин/мазнина за пържене
Как се прави?
Изсипете ориза в купа и добавете половината от разбитите яйца, сол, пипер, щипка индийско орехче и пармезан. Смесете добре и оформете сместа на топки с размера на кайсии.
Поставете останалите разбити яйца в съд на плота до вас. А в друг съд сложете трохите (галетата). Потопете топчетата първо в яйцата, а след това в трохите и след това ги пускайте в тигана с нагорещената мазнина, за да се изпържат до златисто, като ги обръщате, за да се сготвят равномерно – за около 5 минути. Можете да пържите аранчините в малко мазнина или в съд за дълбоко пържене. Извадете ги и ги оставете върху кухненска хартия, за да попие мазнината. След това ги приберете в съд в леко затоплена фурна, където да останат до сервирането.
От това количество продукти се приготвят 24 топки.
Добър апетит!
Снимка: www.villageharvestrice.com
Вижте още:
Нисковъглехидратни палео бейгъли
21,214 преглеждания