Удивителната Земя

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Представяме ви една галерия с уникални снимки от цял свят. Изумителната Земя – красоти, които човешка ръка няма как да сътвори.


Каньонът на Антилопата, Аризона, САЩ


Проломът Баатара в Тенарийн, Ливан. Водопадът е висок 255 метра и пада в пещера от юрски варовик. Пещерата е известна още като “пещерата на трите моста“.


Кристалната гора или Пещерата на кристалите. Пещерата се намира в Мексико, в пустинята Чиуауа, на 300 м под земната повърхност. В пещерата се намират кристали с размери до 11 метра дължина и с тегло до 55 тона. 


Градината Сайхо дзи в Киото, Япония


Вълната – една истинска прелест от червени скали на границата на Аризона и Юта. Вълната е формирана от пясъчни дюни на възраст от 190 милиона години, които са се превърнали в скали. Това неизвестно образувание е достъпно само пеш, чрез 4-5 километров поход и е строго контролирано.


Водопадът Улуру, Австралия. 


Езерото Морейн и Долината на десетте върха, Канада. 


Вулкан на остров Мадагаскар.


Скалата Прекестолен (Preikestolen), Норвегия. Това най-популяр-ната скала в Норвегия. Издига се на 604 метра над морското равнище и е разположена на фиорда Лисефьорде. В буквален превод името на скалата означава Катедра (или по-точно църковен амвон).


Великата синя дупка, Белиз. Тя се намира на малък атол на около 96 км от източния бряг на Белиз. Синята дупка се характеризира с почти перфектна кръгла форма. Този природен феномен е най-голямата синя дупка в света. Тя е дълбока около 146 метра, а диаметърът й е 305 м.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Места

5,007 преглеждания

Comments are closed.