Сурова веган сладоледена торта с банани и ягоди
Продукти:
За розовия пълнеж
3 банана
2 чаши замразени ягоди (малини, къпини, боровинки)
1-3 суп. лъжици кокосово масло
За крема:
2 чаши кашу
2 чаши фурми
1 обелен портокал
2 суп. лъж. разтопено кокосово масло
вода, колкото е нужно
Начин на приготвяне:
За розовия пълнеж:
Поставете бананите в блендера, добавете замразените плодове докато се разбият. Разстелете сместа във форма. Тази форма трябва да е малко по-малка от втората, която ще използвате. Замразете във фризер, докато се втвърди.
За крема:
Блендирайте всички съставки, докато стане еднородна смес, добавете малко вода ако е нужно, но не е задължително. Колкото по-малко вода използвате, толкова по-кремообразно ще стане. В по-голямата форма поставете замръзналия розов блат и отгоре разстелете кашу-крема. Поставете във фризера, докато замръзне. Нарежете и се насладете 🙂 Съхранявайте във фризера!
Рецептата е адаптирана от: http://www.onegreenplanet.org/
4,220 преглеждания