Супа от аспержи
Продукти за 4 порции:
– 2 връзки аспержи, почистени
– 1 стрък праз (ако нямате може да се замести със зелен или стар лук)
– 50 г масло
– 400 мл зеленчуков или пилешки бульон
– 1 с.л. заквасена сметана
– 1 с.л. олио
– 4 средни яйца на очи (или забулени)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете почистените аспержи на парчета около 2.5 см.
2. Нарежете праза (или лука).
3. Разтопете маслото в голяма тенджера, изсипете зеленчуците и задушавайте около 3 минути, докато поомекнат.
4. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 10 минути под капак, до готовност на аспержите.
5. Пасирайте супата с кухненски робот или пасатор, докато стане гладка хомогенна смес.
6. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Пресипете супата обратно в тенджерата и добавете сметаната. Разбъркайте, докато се разтопи.
7. Разпределете порциите в чинии, като във всяка добавете по едно забулено яйце или яйце на око.
Рецептата ни предоставиха: natochki.bg
Вижте още от Вкусно:
1,320 преглеждания