Хрупкави кули
Вдъхновеното използване на обичайни продукти води до вкусни и ефектни резултати. Така в тази рецепта от кори за баница се получават фини хрупкави “сандвичи” с богата плънка.
Продукти за 8 броя:
– 3 кори за баница
– 2 с. л. масло
– 1 щипка риган
– 1 скилидка чесън, пресована
за пълнежа:
– 200 г шунка
– 200 г крем-сирене
за пълнежа с авокадо:
– 1 меко авокадо
– 1 с. л. лимонов сок
– 1 скилидка чесън, пасирана
– 1 с. л. заквасена сметана
– 1 зелена чушка
за декорация:
– 1 червена чушка
– ½ краставица
Приготвяне:
1. Маслото се стопява с ригана и чесъна. Две от корите се намазват с четка с чесновото масло. Слагат се една върху друга, най-отгоре се поставя ненамазаната кора. Притискат се добре. Нарязват се на квадрати със страна 10 см, а всеки квадрат се срязва по диагонал на 2 триъгълника. Тавичка за печене се обръща с дъното нагоре. Отгоре се поставя хартия за печене и се подреждат триъгълниците. Намазват се с останалото ароматно масло. Покриват се с друг лист хартия за печене. Отгоре се поставя друга тавичка с тежест и се слагат за 10 – 15 мин. в загрята фурна на 160° С.
2. Шунката се нарязва на триъгълници с размерите на триъгълниците от кори за баница.
3. За пълнежа с авокадо плодът се обелва и се намачква с вилица заедно с чесъна, сметаната, сол и лимонов сок на вкус. Добавя се нарязаната на ситно зелена чушка.
4. Подреждат се по 3 триъгълника от кори, които се слепват последователно с разбитото крем-сирене и пастет от авокадо, като между средната и горната кора се слага и резен шунка. Отгоре кулите се гарнират с авокадо, резени краставица и червена чушка.
Време за приготвяне: 60 минути
Степен на струдност: средна
Рецептата ни предоставиха от списание Меню
http://www.menumag.bg/
Вижте още от нашите рецепти:
1,349 преглеждания