Езикът на уважението. Родители-деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2.Parva koica - Ezikat na uvajenieto

Прочетете откъс от книгата тук: “Езикът на уважението. Родители-деца”

Ако искаме да променим нещо в детето си, първо трябва да променим себе си.

Основана на принципите на Ненасилствената комуникация на Маршал Розенберг, книгата „Езикът на уважението” разбива рамката на традиционните отношения родители – деца и премахва бариерите между тях. С нея става възможен нов тип общуване, при който се избягват разрушителният език и навиците, които пречат на родителите и децата да постигнат разбирателство. 

„Предложените примери, истории и техники ще помогнат на родителите с лекота да приложат седемте ключа във всяка семейна ситуация.

Авторите Сура Харт и Виктория Киндъл Ходсън преминават отвъд бързите решения и техниките за дисциплиниране, за да осигурят основа за развиване на умения за общуване и изграждане на отношения, които подобряват радикално качеството на връзката между родители и деца. С помощта на тази книга родителите придобиват умения да трансформират обичайните модели на комуникация, които често не са в съзвучие с техните желания за принос към развитието на децата им. И докато практикуват тези умения, те могат да изградят емоционално сигурна и подкрепяща среда, в която децата да достигнат пълния си потенциал.” 

Д-р Маршал Розенберг
Създател и директор на образователни програми към Центъра за ненасилствена комуникация. Автор на книгите „Общуване без агресия“, „Говори езика на мира в свят на конфликти“, „Да отглеждаме децата със съчувствие“

Eзикът на уважението
Родители – деца

Сура Харт и Виктория Киндъл Ходсън

Тази книга е посветена на децата – които са тук, за да ни покажат как трябва да живеем

Понякога родителите смятат, че трябва само да поправят лошото поведение на децата си, за да могат да общуват с тях. Направете нещо повече – отключете пълния си родителски потенциал. Използвайте този наръчник, за да прекрачите отвъд традиционните методи на възпитание и да създадете среда, основана на взаимно уважение, емоционална сигурност и позитивно общуване.

„Езикът на уважението” предлага 7 прости ключа, за да изградите отношенията, които всички искаме да имаме в семейството си.

Използвайте тези 7 ключа, за да:

• Поставите твърди граници, без да употребявате заповеди или принуда

• Постигнете взаимно уважение, без да отстъпвате от позициите си

• Предотвратявате, ограничавате и разрешавате успешно конфликти

• Помогнете на децата си да разкрият пълния си потенциал и да дадат най-доброто от себе си

• Направите дома си „зона без грешки”, основана на взаимно доверие

„Тази книга ще ви покаже как да мотивирате с уважение децата си, за да дадат най-доброто от себе си, без да ги наказвате и без да ги разглезвате.”
Джейн Нелсън, съавтор на поредицата “Positive Discipline”.

„Тази изключителна книга ме накара да осмисля по нов начин изграждането на атмосфера на искрено взаимно уважение между родители и деца. В нея се предлагат конкретни, добре описани упражнения и практически стратегии за всички семейни предизвикателства. Чрез показаните методи пред нас ще се отворят врати, които често ни се е струвало, че не могат да бъдат отворени. „Езикът на уважението” ще даде на всеки читател свободата да се наслаждава на хората в живота си.” Стивън Кови, автор на „Седемте навика на високоефективните хора” и “Осмият навик: от ефективност към креативност”

„Ясна, практична, забавна и необикновено проникновена, тази книга е обречена да стане новият наръчник за взаимоотношенията родители – деца. Повече от теория, седемте ключа, които са представени в нея, са инструменти от истинския живот за създаване на по-радостни и пълноценни отношения с нашите деца: безспорно задължително четиво и наръчник!”
Реза Стайндъл Браун, автор на „The Call to Brilliance”

Очаквайте съвсем скоро на страницата на Първите седем и откъс от книгата.


Книгата може да намерите в търговската мрежа от 11 юни 2012 г

Издава: Издателска къща „Кръгозор”
http://kragozor.com/

Цена:
12 лева


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Събития

1,699 преглеждания

Comments are closed.