Гризини от тиквички с бадемово брашно и семена
1 малка тиквичка;
6 супени лъжици бадемово брашно;
2 яйца;
1 супена лъжица микс от ленено, маково и сусамово семе;
1 супена лъжица кокосово масло;
сол;
сух риган;
много малко чесън на прах;
маково семе /за поръсване/.
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичката и без да я белите, настържете ситно и оставете да се отдели напълно излишната вода. В купа смесете разбитите яйца, бадемовото брашно, микса от ленено, маково и сусамово семе, кокосовото масло, сухия риган, чесъна на прах и сол на вкус. Накрая, към цялата смес добавете настърганата и отцедена тиквичка, която като количество е около две шепи. Покрийте плитка си 33-сантиметрова тава за пица с хартия за печене, намазана с малко мазнина, разбъркайте добре всички съставки и ги изсипете вътре. Сместа се събира идеално в тавата и е с дебелина около 1 сантиметър, която преди да пъхнете във фурната, поръсете с маково семе. Печете 23 минути на 180 С в режим “вентилатор”, а след това изключете фурната и оставете вътре за още две-три минути, за да може гризините да придобият този перфектен загар.
Тази рецепта ни беше любезно предоставена от кулинарния блог www.vilistime.com
За повече здравословни и вкусни рецепти, поръчайте книгата “Нисковъглехидратни рецепти за душата“
2,567 преглеждания