Три вечерни ритуала за раздразнената кожа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

deca-igra

Забелязали ли сте, че вечер, точно преди лягане, децата сякаш пощуряват. Има един час, в който нищо не може да ги укроти – тичат, скачат, смеят се и викат. И колкото и да се опитваме да ги успокоим и да им помогнем да се приготвят за нощния сън, усилията ни остават напразни, поне до момента, в който самите деца не решат, че е време да мирясат.

След тези емоционални моменти, свързани с голяма физическа активност, обикновено малчуганите са потни, а кожата им зачервена, но, ако е и раздразнена, вечерта може да донесе и отрицателни емоции.

В този смисъл, нощите крият риск от неспокоен сън, чести събуждания, нощен плач, защото кожата ще сърби, а малките ръчички ще се протягат да я чешат непрекъснато.

Как да направим нощите спокойни и изпълнени с отпочиващ и здравословен сън?

Разбира се, решението не е в това да забраняваме вечерните лудории на децата. Те са част от тяхното израстване и би било глупаво да ги лишаваме от тях. Но след игрите и смехът е добре да направим следното:

1. Добре е, вечер преди сън, детето да вземе душ или още по-добре вана с хладка вода. Прекалено горещата вода допълнително изсушава кожата и я прави още по-чувствителна, затова е важно температурата й да е умерена. Подсушаването на кожата трябва да се прави с мека памучна кърпа, без да се търка, а само да се попива. За спокоен сън помагат четенето на приказки, слушането на тиха музика. Изключете телевизорите, компютрите и мобилните устройства, тъй като те пречат на мозъка да се отпусне, а сините им екрани създават усещането за дневна светлина, която пречи на добрия сън.

2. Прекалено затоплените помещения, дори, когато навън е -10 градуса не са добър спътник да здравословния сън. Ако в стаята на детето е прекалено топло, то ще се изпоти, а това ще засили сърбежа. Добре е завивките да са от меки памучни материи, както и пижамките, които можете да облечете наопаки, за да не дразнят ръбовете им нежната детска кожа. През топлите месеци пижамата изобщо не е необходима. Независимо от сезона е важно кожата да диша.

3. Дори и стриктно да спазвате всички правила за спокоен сън, винаги съществува вероятността детето да се събуди със среднощен сърбеж, да е нервно и плачливо. Тогава можете да прибегнете до помощта на своя незаменим стик  Lipikar Stick AP+, който моментално ще успокои сърбежа. 

Lipikar Stick AP+ е специално създаден от La Roche-Posay за много суха, податлива към раздразнения, сърбеж и екзема кожа. Той е първият продукт, който незабавно облекчава сърбежа и е изключително лесен за употреба дори от най-малките. Така че, спокойно можете да го оставите на нощното шкафче до леглото на вашето дете. При нужда, то много вероятно и само да се справи с досадния сърбеж.


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,022 преглеждания

Comments are closed.