Пикантна паста по провансалски
Комбинацията от зеленчуци в доматен дресинг, сервирани върху канапе от зелена салата е чудесна компания за тази паста.
Продукти: 250 г пене, 1 супена лъжица зехтин, сол, черен пипер, 30 г нарязани на шайби маслини, 120 г коктейлни домати чери, 350 г консервиран артишок, прецеден и нарязан на половинки, 100 г тиквички, обелени и нарязани, листа от салата за украса; за дресинга – 4 супени лъжици доматено пюре, 2 супени лъжици обезмаслено кисело мляко, 1 супена лъжица портокалов сок, 1 стрък нарязан пресен босилек, сол.
Начин на приготвяне: Сварете пастата по познатия начин, прецедете добре и върнете в съда. Разбъркайте маслините със сол, зехтина и черен пипер, добавете в пастата и охладете. Добавете артишока, тиквичките и доматите и украсете с листата от салата.
Смесете продуктите за дресинга и залейте пастата. Украсете с босилека.
Вариант: За невегетарианска версия разбъркайте 250 г консервирано филе от риба тон в пастата заедно със зеленчуците. Можете да използвате и друг вид паста – фарфале, ригате.
2,084 преглеждания