7+1 съвета за пътуването през празниците, които могат да ви помогнат и спестят пари

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

kola

Понеже предният път като застегнахме багажа за една по-дълга ваканция се оказа, че макар и дълго планирано, сме изпуснали някои важни неща покрай пътуването и най-вече покрай семейната кола. Макар мъжът ми да се занимава с това, последните дни в работата му са били повече от стресови, а аз пък не разбирам, затова се наложи да викаме Пътна помощ, което беше скъпо, изнервящо и доста времегубещо действие. Затова обобщавам с няколко точки, какво е важно да не забравяме покрай всички други неща преди да тръгнем на  пътуване по време на официални празници, каквито предстоят. Разбира се, моите съвети са съвсем простички, но пък има няколко основни неща, които е хубаво да сме проверили.  

1. Внимателно изберете, в кой ден да тръгнете. Всички гледат да тръгна в първия възможен почивен ден, веднага след като всички са станали, закусили и готови за път. За хората с деца този часови диапазон е горе-долу еднакъв. Моят съвет е ако можете да си позволите да се освободите 1 ден преди да започнат почивните дни и да опитате да не се връщате в последния възможен момент

2. Проверете нивото на маслото. Ниското ниво на маслото може да доведе до  механични повреди и блокиране на двигателя. Освен скъпото репатриране на автомобила, ремонтът на двигателя също не е никак евтина „манипулация“.

3. Проверете гумите. Тук е важно да сте проверили, дали гумите са с добра дълбочина.

4. Чистачките на автомобила трябва да са в изрядно състояние. При дълго пътуване не добре почистеното стъкло определено би направило пътуването изнервено и напрегнато. Не забравяйте, че чистачките са консуматив и трябва да се сменят на всеки 6 месеца. Не пренебрегвайте тази стъпка. Тя ще ви осигури със сигурност комфорт при пътуването.

5. Обстоен преглед на автомобила в автосервиз. Това не е задължително, но пък ако напоследък ви се струва, че чувате някакви „странни“ звуци от автомобила си, не пренебрегвайте този съвет, за да намалите до минимум възможността да викате Пътна помощ.

6. Не бързайте. По празниците полицейският контрол е засилен. Не превишавайте скоростта, за да избегнете глоби от актове и фишове.

7. Винаги карайте с включени фарове. 

8. Внимавайте как и на кого споделяте отсъствието си от дома. По празниците много домове остават празни и това ги прави лесна плячка за крадците. Внимавайте какво споделяте в социалните мрежи. Все по-често се случва крадците именно от там да се снабдяват с ценната за тях информация за отсъствието ви.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,503 преглеждания

Comments are closed.