Как да се погрижим за сухата и чувствителна кожа през зимата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

th-17375618860-1100x824

Немският дермо-козметичен бранд Eucerin® обогатява специализираната си серия от продукти за грижа за атопична кожа – AtopiControl, с две нови попълнения – AtopiControl Спрей при сърбеж и AtopiControl Балсам за тяло. Спреят е SOS средство за сърбяща кожа в периоди на остри пристъпи. Балсамът е предназначен за ежедневна употреба за дълбока хидратация на кожата на тялото в периоди на пристъпи и между тях. Двата продукта хидратират дълбоко, заздравяват бариерната функция на кожата и удължават времето между пристъпите.

Атопичният дерматит (атопична екзема) е нелечим. Състоянието може единствено да бъде контролирано и продукти като AtopiControl от Eucerin® спомагат за облекчаване на симптомите в острата фаза, както и удължават „спокойния“ период между две остри фази, когато кожата е относително по-малко раздразнена. Физическият дискомфорт, причиняван от пристъпите на сърбеж, има и силен социален ефект, тъй като влошава качеството на живот на хората с екзема, влияе негативно върху емоционалното им състояние и самочувствието им, оказва негативно въздействие и върху качеството на живот на техните близки.

th-17375624905-1100x824

AtopiControl Спрей при сърбеж има незабавно и дълготрайно действие. Дерматологични проучвания сочат, че със своя охлаждащ ефект, спреят облекчава осезаемо сърбежа още в първите 60 секунди1 след впръскване върху кожата и остава да действа до 6 часа1 след това. Три са ключовите компоненти за ефикасността му и те въздействат както на повърхността на кожата, за да облекчат раздразнението и зачервяването, така и върху нервните окончания. Ментоксипропандиол охлажда и намалява усещането за сърбеж. SymSitive* спира паренето и намалява зачервяването, Полидоканол намалява усещането за сърбеж на клетъчно ниво. С моменталния си ефект AtopiControl Спрей при сърбеж е отлично SOS средство по време на острите фази на атопичния дерматит. Облекчава сърбежа и при псориазис, ксерозис и диабет. Удобен е за ползване навсякъде и по всяко време. Спреят може да се комбинира с лекарствата, които обичайно се предписват при подобни заболявания. Подходящ е за деца над три години, а за деца под тригодишна възраст Eucerin® съветва да използвате AtopiControl Интензивен успокояващ крем.

th-17375637769-536x823

Другият нов продукт за атопична кожа – AtopiControl Балсам за тяло, е предназначен за ежедневна употреба след измиване на кожата. Подходящ е както по време на пристъпи на сърбеж, така и между тях. Съдържа Ликохалкон А – мощен антиоксидант с естествен произход, който смекчава зачервяването и успокоява раздразнената кожа, и Серамиди и масло от Ший – за укрепване на бариерната функция на кожата. Балсамът омекотява кожата, хидратира я в дълбочина, намалява раздразнението и зачервяването, а при редовна употреба – видимо подобрява цялостното ѝ състояние. Формулата масло-във-вода осигурява лека, приятна текстура, благодарение на която балсамът попива бързо. Подходящ е за бебета и деца над 3 месеца.

th-17375602123-988x823

AtopiControl Спрей при сърбеж и AtopiControl Балсам за тяло са на пазара в България от този месец и могат да бъдат закупени в аптечната мрежа. Предлагат се в следните разфасовки:

Eucerin AtopiControl Спрей при сърбеж 50 мл – 22.18 лв.

Eucerin AtopiControl Балсам за тяло 400 мл – 42.87лв.

——————————————————————————————-

1 BDF клинично проучване в продължение на две седмици с 32 души с атопичен дерматит

SymSitive* е съставка с моментално действие, която успокоява хиперреактивността на кожата, подобрява поносимостта й и с времето я прави по-устойчива на въздействието на външни фактори. Съставката е регистрирана търговска марка на Symrise AG, Германия.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,033 преглеждания

Comments are closed.