• No categories

3 ябълкови рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Ябълката е любимият ни есенен плод. Ето защо не ни беше трудно да я видим в 3 различни роли, 3 различни рецепти, в които да погалим сетивата си. Вижте ги:

Ябълкови палачинки

apples_pancakes

Съставки:

4 чаени чаши прясно мляко

2 големи яйца

1 чаена лъжичка мед

6 супени лъжици кленов сироп

1 средно голяма ябълка, нарязана на кубчета

3/4 чаена чаша брашно

2 чаени лъжички бакпулвер

1/2 чаена лъжичка сода за хляб

1/4 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

  1. Предварително загрейте фурната до 120 градуса. Поставете ябълката в кутия с плътно затварящ се капак, подходящи за употреба  в микровълнова фурна и я гответе там, докато напълно омекне – около 2 минути.
  2. В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата за хляб и солта. В малка купа смесете млякото, яйцата, ябълките и меда. След това добавете млечната смес при сухата.
  3. Загрейте тиган с незалепваща повърхност на средна степен на котлона. Сипвайте по 1 лъжица от сместа в тигана. Когато палачинките добият златист цвят по краищата ги обърнете и ги печете и от другата страна.. .
  4. Сервирайте по 2 палачинки в чиния, поръсени с кленов сироп.  

Статията продължава на следващата страница с: “Салата от ябълки и цвекло” и “Сладкиш с ябълки и горски плодове” …

Салата от ябълки и цвекло

apple_beet_salad

Продукти:

2 ябълки

1 глава цвекло

4 малки глави целина с листата

1 глава салатен лук

4 супени лъжици смелени орехи

Сокът от 1 лимон

1 чаена лъжичка захар

Сол и пипер на вкус

зехтин

Приготвяне:

В купа изсипете 2 ябълки, нарязани на тънки филийки, 4 малки глави целина с листата (нарязани на тънки филийки) и 1 малка глава салатен лук. Поръсете всичко със сока от 1 лимон. Обелете 1 червено цвекло, нарежете го на филийки, а след това ги нарежете на пръчици. Поръсете ги с 1 чаена лъжичка захар и 4 супени лъжици смелени орехи.  Подправете със сол и пипер, както и малко зехтин.  Оставете салатата да престои 10 минути, преди да я сервирате.

Статията продължава на следващата страница с: “Сладкиш с ябълки и горски плодове” … 

Сладкиш с ябълки и горски плодове

apple_cake

Съставки:

50 грама краве масло, разтопено + още малко за намазване на тавата

4 ябълки златна превъзходна, обелени, с изчистена сърцевина и нарязани на кубчета

2 чаени чаши боровинки

1/3 чаена чаша захар на бучки

1 чаена лъжичка канела на прах

1/2 чаена лъжичка индийско орехче

Фино настъргана кора на ½ лимон

2 супени лъжици брашно

1 чаена чаша натрошени вафлени фунийки за сладолед (около 6 на брой)

1/2 чаена чаша кафява захар

1/2 чаена чаша филирани бадеми

1/2 чаена лъжичка сол

Бита сметана за топинг (по желание)

Приготвяне:

  1. Предварително загрейте фурната до 180 градуса. Намажете с масло малка тавичка за печене. Изсипете ябълките, боровинките и захарта на бучки, канелата и индийското орехче, лимоновата кора, разтопеното масло, и брашното в голяма купа.
  2. В друга купа смесете натрошените вафлени фунийки, малко от канелата и малко от индийското орехче, бадемите, солта и малко от разтопеното масло.
  3. Изсипете половината от ябълково-боровинковата смес в тавичката. Поръсете с половината от сместа с фунийките. След това изсипете останалата част от плодовата смес и я покрийте с остатъка от фунийките.
  4. Сложете тавичката във фурната и печете сладкиша за около 40-45 минути, докато ябълките не покафенеят. След като сладкишът изстине, можете да го покриете със сметана за красота.

 

Снимки: www.foodnetwork.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,782 преглеждания

Comments are closed.