3 ябълкови рецепти
Ябълката е любимият ни есенен плод. Ето защо не ни беше трудно да я видим в 3 различни роли, 3 различни рецепти, в които да погалим сетивата си. Вижте ги:
Ябълкови палачинки
Съставки:
4 чаени чаши прясно мляко
2 големи яйца
1 чаена лъжичка мед
6 супени лъжици кленов сироп
1 средно голяма ябълка, нарязана на кубчета
3/4 чаена чаша брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода за хляб
1/4 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
- Предварително загрейте фурната до 120 градуса. Поставете ябълката в кутия с плътно затварящ се капак, подходящи за употреба в микровълнова фурна и я гответе там, докато напълно омекне – около 2 минути.
- В голяма купа смесете брашното, бакпулвера, содата за хляб и солта. В малка купа смесете млякото, яйцата, ябълките и меда. След това добавете млечната смес при сухата.
- Загрейте тиган с незалепваща повърхност на средна степен на котлона. Сипвайте по 1 лъжица от сместа в тигана. Когато палачинките добият златист цвят по краищата ги обърнете и ги печете и от другата страна.. .
- Сервирайте по 2 палачинки в чиния, поръсени с кленов сироп.
Статията продължава на следващата страница с: “Салата от ябълки и цвекло” и “Сладкиш с ябълки и горски плодове” …
Салата от ябълки и цвекло
Продукти:
2 ябълки
1 глава цвекло
4 малки глави целина с листата
1 глава салатен лук
4 супени лъжици смелени орехи
Сокът от 1 лимон
1 чаена лъжичка захар
Сол и пипер на вкус
зехтин
Приготвяне:
В купа изсипете 2 ябълки, нарязани на тънки филийки, 4 малки глави целина с листата (нарязани на тънки филийки) и 1 малка глава салатен лук. Поръсете всичко със сока от 1 лимон. Обелете 1 червено цвекло, нарежете го на филийки, а след това ги нарежете на пръчици. Поръсете ги с 1 чаена лъжичка захар и 4 супени лъжици смелени орехи. Подправете със сол и пипер, както и малко зехтин. Оставете салатата да престои 10 минути, преди да я сервирате.
Статията продължава на следващата страница с: “Сладкиш с ябълки и горски плодове” …
Сладкиш с ябълки и горски плодове
Съставки:
50 грама краве масло, разтопено + още малко за намазване на тавата
4 ябълки златна превъзходна, обелени, с изчистена сърцевина и нарязани на кубчета
2 чаени чаши боровинки
1/3 чаена чаша захар на бучки
1 чаена лъжичка канела на прах
1/2 чаена лъжичка индийско орехче
Фино настъргана кора на ½ лимон
2 супени лъжици брашно
1 чаена чаша натрошени вафлени фунийки за сладолед (около 6 на брой)
1/2 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена чаша филирани бадеми
1/2 чаена лъжичка сол
Бита сметана за топинг (по желание)
Приготвяне:
- Предварително загрейте фурната до 180 градуса. Намажете с масло малка тавичка за печене. Изсипете ябълките, боровинките и захарта на бучки, канелата и индийското орехче, лимоновата кора, разтопеното масло, и брашното в голяма купа.
- В друга купа смесете натрошените вафлени фунийки, малко от канелата и малко от индийското орехче, бадемите, солта и малко от разтопеното масло.
- Изсипете половината от ябълково-боровинковата смес в тавичката. Поръсете с половината от сместа с фунийките. След това изсипете останалата част от плодовата смес и я покрийте с остатъка от фунийките.
- Сложете тавичката във фурната и печете сладкиша за около 40-45 минути, докато ябълките не покафенеят. След като сладкишът изстине, можете да го покриете със сметана за красота.
Снимки: www.foodnetwork.com
1,768 преглеждания