Децата на Хасково посрещнаха с нетърпение кампанията “Стара хартия за нова книга”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

SHNK3 SHNK4

Близо 1000 деца от Община Хасково се включиха в националната инициативаСтара хартия за нова книга.

На 9 септември 2018 г. на пл. „Свобода“ малчуганите от града на Богородица събраха 6,7 тона хартия за рециклиране, спасиха от изсичане 86 дървета, а в замяна получиха 1150 книги. Сред тях беше и новото заглавие „Грийн тийн“, което „ЕКОПАК България“ публикува специално за каузата. Благотворителното събитие се проведе с подкрепата на Община Хасково и Регионална библиотека „Христо Смирненски“ и по традиция беше част от честванията по случай празника на града.

Мариана Петкова от „ЕКОПАК България“ и Сиана Колибарова от Книжен център „Гринуич“, организатори на кампанията, изразиха надеждата си този ден да се превърне в истински празник, в който децата да се уверят сами, че да помагаш на природата, като събираш разделно отпадъците, и да четеш е не само важно, но и много забавно.

SHNK3

Всички, включили се в празничната програма, бяха изненадани с тематични игри, песни, танци и музикални изпълнения. Пример за това беше специалната викторина в стил „Светът на Нарния“, в която децата трябваше да покажат колко знаят за поредицата на Клайв С. Луис от издателство „Труд“. Друга игра ги предизвика да отговарят на въпроси, свързани с екологията и рециклирането. В нея те си спечелиха приспособления за училище, осигурени от „Албо груп“.

SHNK1

Преди Хасково кампанията посети Бургас, където 1300 деца предадоха 7,2 тона хартия за рециклиране, спасиха от изсичане 94 дървета и получиха 1500 книги. Домакини на „Стара хартия за нова книга“ ще бъдат още София на 16 септември, Русе на 23 септември, Плевен на 24 септември и Пловдив на 29 септември.

SHNK2

Организатори на каузата са „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“.

Партньори на инициативата „Стара хартия за нова книга“ са издателствата „Ентусиаст“ и „Труд“. Кампанията е подкрепена от издателствата „ЕГМОНТ“, „Книгомания“, „Хермес“, „Бард“, Фют“, „Сиела“, „Софтпрес“, „ПАН“, „Златното пате“, „Албо груп“.

Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, clubz.bg, Майко мила!, azcheta.com, az-deteto.bg, dnes.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,116 преглеждания

Comments are closed.