Задава се голямото лятно бутане – 5000 крачки в парка!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
golqmoto_butane

Кога​: 11 юни, 2016: 10.00 часа

Кой:​ 500+ майки, татковци и техните бебчета

Къде:​ Южен парк, София 

“Академия за родители” предизвиква всички родители и техните бебоци да се присъединят към други стотици семейства за дълга разходка –  5000 крачки​ в парка!

В България 20% от децата до петгодишна възраст за затлъстели, а до 2030 г. прогнозата е този процент да се увеличи. До голяма степен справянето с този проблем зависи от родителите. Ходенето е често пренебрегван начин да изградим издръжливост, да изразходваме излишните калории и да подобрим работата на сърцето, по лесен начин и незабележим начин, но най­-хубавото е, че ходенето може да се практикува навсякъде, по всяко време, във всякакво време. Може лесно да стане част от ежедневната рутина и възпитава любов към движението от най-­ранна детска възраст.

“Голямото лятно бутане” ще се проведе в Южния парк в­ София, в събота ­ 11 юни, през първия ден на Фестивала на здравето, в партньроство с 5kmRun.

Участието е безплатно.

В 10:00 часа, над 500 мами, татковци и техните бебоци, ще тръгнат заедно с количките по обозначен маршрут в Южния парк. Дължината на маршрута е 5000 стъпки, или 4 км, и няма състезателен характер. Всеки финиширал, ще получи подарък и сертификат от партньорите на събитието.

Инициативата “Голямото лятно бутане” е част от Фестивал на здравето ­ най­-забавният, цветен и полезен фестивал, свързан със здравословния и балансиран начин на живот.

Целта на организаторите е да покажат, че да живеем в хармония е мисия възможна.

Събитието очаква 40 000 посетители.

Съдействие за обозначавене на маршрута, указателни табели и логистична подкрепа, ще окажат 5kmRun, които организират ежеседмични, безплатни бягания в четирите най­-големи града в страната.

В събота ще се проведе и благотворително бягане, с 500+ участника, което ще събира средства за нужна апаратура за Майчин дом, София.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,315 преглеждания

Comments are closed.