За лятото са нужни слънце, море и тази книга

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Letni_dni_cover

Излезе сборникът с 12 разказа за любовта от някои от най-популярните автори на тийн литературата – Летни дни и летни нощи. Съставителката Стефъни Пъркинс (популярнa у нас с книгата „Целувка за Ана“) представя на младите читатели 12 прекрасни причини лятото да стане още по-романтично.

Стефъни Пъркинс има добър опит в събирането на някои от най-известните автори на книги за тийнейджъри. През 2014 година в САЩ бе и дебютът ѝ като съставител – на сборника със зимно-празнични истории „My True Love Gave to Me”, която ще излезе на български през късната есен. В „Летни дни и летни нощи“ (ИК „Сиела”) фокусът е лятото, а разказите си за любов споделят 12 от най-успешните американски тийн писатели: Лий Бардуго, Франческа Лия Блок, Либа Брей, Касандра Клеър, Бранди Колбърт, Тим Федерле, Лев Гросман, Нина Лакор, Вероника Рот, Джон Сковрон, Дженифър Е. Смит и, разбира се, самата Пъркинс.

Въпреки свежата корица и заглавие на горещ летен хит, „Летни дни и летни нощи“ ще изненада мнозина с дълбочината на темите, засегнати вътре. Темите, които интересуват всеки млад човек по пътя му към израстването, намират отражение в книгата. Любовта рядко е просто изживяване – до нея винаги се стига през големи драми и перипетии, а често е намесена и магията или някакъв фантастичен елемент. В много от книгите на избраните автори присъстват свръхестествени мотиви и е нормално и в разказите им те да са засегнати. Но над всичко е най-човешкото чувство – да обичаш и да бъдеш обичан. Ако имаш взаимност, винаги е топло лято.

Антологията „Летни дни и летни нощи“ предлага не просто над 450 страници романтика и мечти за дълги пясъчни ивици, a потапяне в света на тийнейджърите – свят, пълен с копнежи, житейски въпроси и кръстопътища.

 

Със смесица от различни жанрове, силни и запомнящи се писателски гласове и щедри количества нежност, книгата притежава по нещо за всеки, който е обичал или е мечтал за това.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,765 преглеждания

Comments are closed.