• No categories

Виенски лешникови сладки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

vienski-sladki

Продукти:

250 гр. захар

250 гр. млени лешници

3 белтъка

Цели лешници за украса.

Начин на приготвяне:

Захарта се смесва с млените лешници. Към сместа се добавят разбитите на сняг белтъци. Пригответе си тава с хартия за печене. Намажете дланите на ръцете си със захар или с вода. Оформете от тестото топчета, големи колкото монета от 1 лев и ги поставете в тавата. В средата на всяка сладка боднете по един цял лешник. Сладките се пекат в предварително затоплена фурна на 160°С  около 20-25 минути.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

4,623 преглеждания

Comments are closed.