В Пловдив отвори врати нов център за деца с аутизъм

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
autism

Униколен център за деца с аутизъм бе открит в Пловдив. Той се намира на третия етаж в сградата на ДКЦ VI на улица „Любен Каралелов“ №5.

Идеята на центъра е да се подобри качеството на живот на децата с аутизъм и именно затова той ще носи името „И НИЕ МОЖЕМ / WE CAN TOO“.

„Центърът е уникален заради това, че в него специалисти ще работят не само с детето, но и с цялото му семейство”, каза Десислава Енева, която е част от екипа на Фондацията „И АЗ МОГА / I CAN TOO, която спомага реализирането на проекта. Тя обясни, че специалистите в центъра ще бъдат обучавани по световни програми за работа с деца с аутизъм, които все още не са познати в България.

Капацитетът на центъра позволява около 30 деца на възраст от 0 до 18 години всеки ден да се възползват от терепевтичните услуги.

Това е и първият по рода си център, в който ще се създаде благотворителен фонд за подпомагане терапията на деца, чиито семейства са с ограничени финансови възможности.

Центърът е резултат от няколкогодишен труд по реновиране на пространството, предоставено за безвъзмездно ползване от Община Пловдив. За реализирането му организацията И АЗ МОГА/ I CAN TOO обедини усилия с много фирми, частни лица и доброволци, които се включиха с финансови и нефинансови дарения.

Центърът ще започне активна дейност в началото на януари 2016.

Източник: dariknews.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2 233 преглеждания

Comments are closed.