В Международния ден на птиците – специални събития за децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

испанско врабче

В събота,  1 април, отбелязваме Международния ден на птиците. Българското дружество за защита (БДЗП) на птиците е подготвило специални събития за децата на любимите им места – Музейко и Зоологическата градина.

Какво?

Арт работилници, на които децата ще могат да си направят маски за лице на врабчета. Там организаторите ще разкажат за кампанията „НИЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА“.

На място ще можете да нарисувате врабчета и да участвате в конкурса „Ние рисуваме врабчета“, който е част от кампанията „НИЕ БРОИМ БРАБЧЕТАТА“.

Кой може да се включи?

Работилницата е подходяща за деца над 6 години, тъй като се работи с ножици. По-малките деца ще могат да се включат с помощта на родител или придружител.

Къде и кога?

От 11 до 13 часа в фоайето на Музейко

От 11 до 14 часа до главния вход (откъм Симеоновско шосе) на Зоологическа градина – София

За кампанията

Българското дружество за защита на птиците организира кампанията „НИЕ БРОИМ ВРАБЧЕТАТА“.  Целта на преброяването е да даде отговор на въпроса какво се случва с врабчетата като проследи численостите на трите най-разпространени вида у нас – домашното, полското и испанското.

Броенето ще се проведе на 8 април от 9 до 12 часа и в него може да се включи всеки.

Повече можете да научите на www.vrabcheta.bg.

За международния ден на птиците

Решението за обявяването му за специална дата е прието на 6 декември 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на редките птици. Това е една от първите природозащитни дати в международния календар от глобални събития, чрез която хората заявяват своята загриженост за опазването и съхранението на дивата природа на планетата ни.

Днес всеки десети вид птица е застрашен от окончателно изчезване. Българското дружество за защита на птиците от 29 години работи за опазването на дивите птици и важните за тях места и местообитания.

Медийни партньори на кампанията са Първите 7 и БНР.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,669 преглеждания

Comments are closed.